H Sony παρουσιάζει την α35 (SLTA35) με Fulltime Continuous AF και τεχνολογία Ημιδιαπερατού Καθρέπτη

Ελαφριά, συμπαγής φωτογραφική μηχανή με 16.2 ενεργά megapixel και νέο ενσωματωμένο σύστημα ‘Picture Effect’!

Τι λένε τα specs λοιπόν;

  • Αισθητήρας ExmorAPS HD CMOS, με 16.2 ενεργά megapixel
  • Μέχρι και 7 fps σε λειτουργία Telezoom High Speed Shooting με μεγέθυνση περίπου 1.4x
  • Εικόνες εξαιρετικής ποιότητας με χαμηλό ψηφιακό θόρυβο αφού φτάνει ακόμη και σε ISO 12800!
  • Ενσωματωμένη λειτουργία Picture Effect δίνει νέα ζωή στις φωτογραφίες και το HD βίντεο
  • Τεχνολογία Ημιδιαπερατού Καθρέπτη από τη Sony, εξασφαλίζει λειτουργία fulltime continuous AF σε υψηλές ταχύτητες, τόσο σε φωτογραφήσεις, όσο και λήψεις βίντεο AVCHD

Ελαφριά, συμπαγής και εύκολη στη χρήση, η νέα φωτογραφική μηχανή α35 (SLT-A35) της Sony διαθέτει ταχύτητες λήψης επαγγελματικού επιπέδου και πολλές δυνατότητες για να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους φωτογράφοι κάθε επιπέδου.

Η τεχνολογία Ημιδιαπερατού Καθρέπτη της Sony πρωτοπαρουσιάστηκε στις φωτογραφικές μηχανές α33 και α55. Επιτρέπει λήψεις σε υψηλές ταχύτητες και με ακριβέστατη συνεχή αυτόματη εστίαση – είτε τραβάτε φωτογραφίες είτε Full HD βίντεο.

Το ντεμπούτο της με την α35 κάνει και η λειτουργία Tele-zoom High Speed Shooting. Μεγεθύνει ένα κεντρικό τμήμα της εικόνας για να σας δώσει μια πραγματική μεγέθυνση περίπου 1.4x, ενώ φωτογραφίζετε μέχρι και με ταχύτητα 7 fps (καρέ ανά δευτερόλεπτο). Με τη δυνατότητα συνεχούς παρακολούθησης της αυτόματης εστίασης (continuous tracking autofocus) σε σταθερά ή κινούμενα αντικείμενα, είναι ιδανική για να τραβάτε στιγμιότυπα από σπορ, παιδικά πρόσωπα ή αντικείμενα σε απόσταση με λήψη υψηλής ταχύτητας.

Υπάρχει επίσης και μια λειτουργία για λήψεις με ταχύτητα 5.5 fps, η οποία προσφέρει συνεχή full-resolution λήψη με παρακολούθηση του AF.

Με ανάλυση 16.2 ενεργών megapixel, ο πρόσφατα εξελιγμένος αισθητήρας Exmor™ APS HD CMOS δίνει εικόνα με χαμηλά επίπεδα ψηφιακού θορύβου και εκπληκτικές λεπτομέρειες, τόσο στις φωτογραφίες, όσο και στο HD βίντεο. Την εκπληκτικά υψηλή ανάλυση και ευαισθησία του αισθητήρα συμπληρώνει ο πανίσχυρος επεξεργαστής BIONZ, ο οποίος βελτιστοποιεί τα ψηφιακά δεδομένα και εξασφαλίζει άψογη εικόνα με πλούσια, φυσικά χρώματα.

Με μέγιστη ευαισθησία ISO 12800 έχουμε φωτο και HD βίντεο, σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, εκεί που οι άλλες φωτογραφικές μηχανές … «ζορίζονται».

Η λειτουργία Advanced Quick AF Live View εμφανίζει συνεχώς στην οθόνη εικόνα από τον κύριο αισθητήρα σε πραγματικό χρόνο, ενώ φωτογραφίζετε ή βιντεοσκοπείτε. Ένα τμήμα από τις φωτεινές ακτίνες που εισέρχονται στη μηχανή οδηγείται μέσω του ημιδιαπερατού καθρέπτη σε έναν αισθητήρα αυτόματης εστίασης, ώστε να είναι δυνατή η συνεχής και ακριβής αυτόματη εστίαση TTL phase-detection – κάτι το οποίο δεν είναι εφικτό με τις συμβατικές φωτογραφικές μηχανές DSLR.

Ανεξάρτητα από το εάν τραβάτε φωτογραφίες ή βίντεο σε φορμά AVCHD, θα έχετε εξαιρετική επισκόπηση του θέματός σας με κάθε λεπτομέρεια στην υψηλής ποιότητας οθόνη Xtra Fine LCD. Η τεχνολογία TruBlack εγγυάται εικόνα με υψηλή αντίθεση, και πλούσιο, βαθύ μαύρο χρώμα – ακόμη και αν οι λήψεις γίνονται σε ανοικτό χώρο.

Το υψηλής ανάλυσης σκόπευτρο Tru-Finder προσφέρει μια εναλλακτική λύση ακριβείας για να καδράρετε τη λήψη σας στην LCD οθόνη της μηχανής. Δίνει μια εξαιρετικά λεπτομερή, υψηλής αντίθεσης εικόνα με 100% κάλυψη πεδίου, και είναι ιδανικό για live προεπισκόπηση των εφέ της εικόνας και των ρυθμίσεων της έκθεσης που κάνατε. Η ακριβής σύνθεση τοπίων, αρχιτεκτονικών θεμάτων και άλλων σκηνών, επιτυγχάνεται με έναν πλέγμα γραμμών, το οποίο μπορεί να εμφανίζεται και να φεύγει με εντολή του χρήστη.

Εκτός από τις εντυπωσιακές δυνατότητες στον τομέα της απεικόνισης, η α35 είναι εύκολη στη χρήση ακόμη και για φωτογράφους, οι οποίοι χρησιμοποιούν για πρώτη φορά φωτογραφική μηχανή με δυνατότητα εναλλαγής φακών.

Ο on-screen οδηγός (Help Guide) εξηγεί με σαφήνεια κάθε λειτουργία της μηχανής και το σε ποια περίπτωση χρησιμοποιείται.

Οι πιο προχωρημένοι φωτογράφοι θα βρουν ιδιαίτερα χρήσιμο το κουμπί στο πάνω μέρος της μηχανής, το οποίο μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες του χρήστη και να ανακαλέσει στη στιγμή κάποια από τις 14 συχνότερα χρησιμοποιούμενες λειτουργίες της μηχανής.

Η α35 διαθέτει τη νέα ενσωματωμένη λειτουργία ‘Picture Effect’, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να προσθέτουν τη δικιά τους πινελιά –στις φωτογραφίες ή στο HD βίντεο– κατά τη διάρκεια της λήψης, χωρίς να τους απασχολεί η επεξεργασία του υλικού μετά τη λήψη. Στην οθόνη της μηχανής μπορείτε να έχετε προεπισκόπηση των εφέ, για να δείτε το αποτέλεσμα του εφέ της επιλογής σας πριν τη λήψη και όχι μετά. Η παλέτα των καλλιτεχνικών εφέ περιλαμβάνει τα Retro Photo, High-key, Toy Camera και Posterisation.

Είναι επίσης, πολύ εύκολο να δημιουργήσετε εντυπωσιακά εφέ ‘Partial Colour’, δηλαδή να επιλέξετε μόνο ένα χρώμα να εμφανίζεται, ενώ όλη η άλλη φωτογραφία είναι ασπρόμαυρη. Για να επιτύχετε αυτό το δημοφιλές εφέ συνήθως χρειάζονται πολλά επίπονα στάδια με τη βοήθεια ειδικών προγραμμάτων επεξεργασίας εικόνας: με την α35 το επιτυγχάνετε αυτόματα και άμεσα.

Οι βελτιώσεις στην κατανάλωση ενέργειας ανέβασαν τη διάρκεια της αυτονομίας περίπου στις 440 λήψεις (με τη χρήση της οπίσθιας οθόνης LCD) πριν χρειαστεί να επαναφορτίσετε τις μπαταρίες σας – δηλαδή 30% βελτίωση σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Η α35 είναι συμβατή με όλη τη γκάμα των 32 εναλλασσόμενων φακών A-mount της Sony, στην οποία περιλαμβάνονται και έξι φακοί Carl Zeiss.

Αναβάθμιση firmware έκδοσης 2.00 για τις α33 & α55

Από τις 20 Ιουνίου θα είναι διαθέσιμη μια αναβάθμιση του λογισμικού firmware για τις υπάρχουσες μηχανές α33 και α55 της Sony, η οποία θα βελτιώσει τον τομέα της λειτουργίας, αλλά και τις δημιουργικές δυνατότητες της μηχανής.

Θα υπάρχει πλέον υποστήριξη για τη λειτουργία ‘Picture Effect’ της νέας α35. Επίσης υποστηρίζεται η λειτουργία συγχρονισμού φλας High-Speed Synch κατά την ασύρματη λειτουργία με συμβατό εξωτερικό φλας (μόνο για την α55). Η «εργονομία» της μηχανής βελτιώνεται επίσης, περαιτέρω με ανανεωμένα μενού και μια νέα λειτουργία, η οποία επιτρέπει στο χρήστη να απενεργοποιεί από την οθόνη τις παραμέτρους της λήψης, ώστε να μπορέσει να δει καθαρά και απρόσκοπτα τη σύνθεση του κάδρου του.

Η ένδειξη του ψηφιακού οργάνου ελέγχου στάθμης (Digital Level Gauge) της μηχανής εμφανίζεται και κατά τις λήψεις με την προαιρετική εξωτερική LCD οθόνη CLM-V55. Τα χαρακτηριστικά που χρησιμοποιούνται συχνότερα μπορούν πλέον να καταχωρούνται στο κουμπί D-RANGE, το οποίο μπορεί να τα ανακαλεί, όποτε ο χρήστης το επιθυμεί για άμεση πρόσβαση, παρακάμπτοντας το μενού.

 

Μπορείτε να ‘κατεβάσετε’ την τελευταία αναβάθμιση του λογισμικού firmware έκδοσης 2.00 για την α33 και την α55 από τις ακόλουθες διευθύνσεις: http://support.sony-europe.com/dime/crl/slt/slt.aspx?site=odw_el_GR&m=SLT-A33 και http://support.sony-europe.com/dime/crl/slt/slt.aspx?site=odw_el_GR&m=SLT-A55

Memory Stick™ PRO-HG Duo HX

Από τον Μάϊο είναι διαθέσιμο στην αγορά σε μοντέλα χωρητικότητας έως και 32 GB, το κορυφαίο στη σειρά του Memory Stick™ PRO-HG Duo HX, το οποίο προσφέρει εκπληκτικές ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων έως και 50 MB/sec. Πρόκειται για το πιο γρήγορο Memory Stick που παρουσίασε ποτέ η Sony και έχει βελτιστοποιηθεί για συνεχόμενες λήψεις ριπής με τις σημερινές φωτογραφικές μηχανές A-mount και E-mount της Sony. Η νέα τεχνολογία HX Engine της Sony εξασφαλίζει σταθερή και ταχύτατη απόδοση, τόσο κατά τη λειτουργία της ανάγνωσης, όσο και της εγγραφής, ειδικά μεγάλων αρχείων.

Η νέα α35 με τεχνολογία Ημιδιαπερατού Καθρέπτη από τη Sony, θα είναι διαθέσιμη στην αγορά από τον Αύγουστο του 2011.

 

Βασικά χαρακτηριστικά και προδιαγραφές

Βασικά χαρακτηριστικά SLT-A35
Τύπος Ψηφιακή φωτογραφική μηχανή με εναλλασσόμενους φακούς και ενσωματωμένο φλας
Συμβατότητα φακών Φακοί Sony A-mount. Λειτουργεί επίσης και με φακούς AF Minolta και Konica Minolta
Αισθητήρας εικόνας Τύπου APS-C (23,5 x15,6 χλστ.), Αισθητήρας Exmor APS HD CMOS με RGB φίλτρο πρωτευόντων χρωμάτων
Επεξεργαστής Επεξεργαστής εικόνας BIONZ™
Εύρος ευαισθησίας ISO AUTO (ISO 100 – 1600), ISO 100 – 12800 επιλέξιμο (σε βήματα 1 EV, Δείκτης Συνιστώμενης Έκθεσης – REI), Multi Frame NR (επεκτάσιμο μέχρι και ISO 25600)
Ποιότητα εικόνας RAW, RAW + JPEG, JPEG Fine, JPEG Standard
Σύνδεση HDMI και BRAVIA Sync HDMI mini connector (Type-C), BRAVIA Sync (link menu), PhotoTV HD, συμβατό με DVDirect
Μέγεθος εικόνας: 3:2 (pixel) Μέγεθος L :  4912 x 3264 (16 M)

Μέγεθος M:  3568 x 2368 (8.4 M)

Μέγεθος S :  2448 x 1624 (4 M)

Εγγραφή βίντεο HD Συμβατό με 1080 50i (PAL)*

AVCHD: 1920 x 1080 (50i εγγραφή, 25 fps έξοδος αισθητήρα εικόνας/ Μεσο bit rate 17 Mbps)

MP4: 1440 x1080 (25 fps / Μέσο bit rate 12 Mbps) , 640 x 480 (25 fps / Μέσο bit rate 3 Mbps)

 

Η συμβατότητα με *NTSC / PAL εξαρτάται από την περιοχή

Μέγιστος χρόνος εγγραφής: 29 λεπτά

Ηλεκτρονικό σκόπευτρο Ηλεκτρονικό σκόπευτρο “Tru-Finder” (Xtra Fine) (1,15 εκατ. dots ενεργή ανάλυση), με 100% κάλυψη κάδρου, με λειτουργίες προβολής πληροφοριών λήψης και καννάβου γραμμών
Οθόνη LCD Ευρεία οθόνη 7,5 εκ. τύπου TFT, Xtra Fine LCD με τεχνολογία TruBlack: με ανάλυση 921k dot
Σύστημα Live View Quick AF Live View
SteadyShot™ INSIDE ΝΑΙ
Σύστημα κατά της σκόνης (Anti-dust) Αντιστατική επίστρωση στο φίλτρο χαμηλών συχνοτήτων και μηχανισμός μετατόπισης αισθητήρα εικόνας
Λειτουργίες εστίασης AF/MF επιλέξιμη.

Λειτουργίες AF: Single-shot AF, Automatic AF, Continuous AF

Σύστημα Αυτόματης Εστίασης (AF) Σύστημα TTL phase detection AF 15 σημείων με 3 διασταυρούμενους αισθητήρες
Λειτουργίες Έκθεσης AUTO, AUTO Advanced (AUTO+), Programmed AE (P), Aperture priority (A), Shutter-speed priority (S), Manual (M), Sweep Panorama (2D/3D), Tele-zoom Continuous Advance Priority AE
Σύστημα μέτρησης έκθεσης Πολυζωνική φωτομέτρηση 1200 ζωνών
Λειτουργίες μέτρησης έκθεσης Πολυτμηματική, Κεντροβαρική, Spot
Επιλογή σκηνής Portrait, Landscape, Macro, Sports action, Sunset, Night portrait, Night view, Hand-held Twilight

Picture Effect: 7 τύποι (11 παραλλαγές) – Pop Colour, Retro Photo, High-key, High Contrast Monochrome, Toy Camera, Posterisation (Έγχρωμο, B/W), Partial Colour (κόκκινο, κίτρινο, μπλε, πράσινο)

Ρυθμίσεις δημιουργικών στιλ Portrait, Landscape, Macro, Sports action, Sunset, Night portrait, Night view, Hand-held Twilight
Sweep Panorama Ναι (σε 2D και 3D)
Auto HDR ΝΑΙ (διαθέσιμη στις λειτουργίες P/A/S/M )
Ταχύτητα κλείστρου 1/4000 έως 30sec, Bulb
Bracketing έκθεσης 3 συνεχόμενες εκθέσεις, σε βήματα 0.3 or 0.7 EV
Ρυθμίσεις εξισορρόπησης λευκού Auto / 6 προρυθμίσεις / Colour Temperature/Colour Filter / Custom WB
Continuous Advance Shooting Λειτουργία Tele-zoom Continuous Advance Priority AE: έως και 7 fps (περίπου 1.4 x μεγέθυνση), με AF tracking

Continuous mode: Μέχρι και 5.5 fps

*εξαρτάται από τις συνθήκες λήψεις και τον τύπο της κάρτας μνήμης που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση

Approx. no. of Shots Κατά προσέγγιση 420 λήψεις μέσω Tru-Finder, κατά προσέγγιση 440 λήψεις με την οθόνη LCD (μετρήσεις σύμφωνα με τα πρότυπα CIPA)
Ενσωματωμένο φλας Auto pop-up, GN10 (σε μέτρα με ISO 100), κάλυψη FOV μέχρι και 18 mm
Λειτουργίες φλας Flash off, Autoflash, Fill-flash, Slow Sync., Rear Sync., Red-eye reduction (on/off επιλέξιμο για Autoflash και λειτουργία Fill-flash), Ασύρματη λειτουργία*, Hi-Speed Sync.*

* Με εξωτερικά φλας HVL-F58AM, HVL-F56AM, HVL-F43AM, HVL-F42AM, HVL-F36AM

Μέσα αποθήκευσης Κάρτες μνήμης Memory Stick PRO Duo / Memory Stick PRO-HG Duo, SD / SDHC / SDXC
Διαστάσεις (ΠxΥxΒ) Κατά προσέγγιση 124,4 x 92 x 84,7 χλστ.
Βάρος Κατά προσέγγιση 415 γρ. (μόνο το σώμα)

Κατά προσέγγιση 473 γρ. (με μπαταρία και Memory Stick PRO Duo)