Δημιούργημα της Guerillapps, μιας δημιουργού social games, είναι ένα νέο Facebook παιχνίδι που έχει μια… άλλη οπτική για τα οικολογικά παιχνίδια. Το Trash Tycoon είναι το πρώτο παιχνίδι “upcycling” για το Facebook. Και τι είναι το “upcycling”;

Είναι η διαδικασία της μετατροπής υλικών από απορρίμματα σε νέα προϊόντα με μεγαλύτερη περιβαλλοντική αξία ώστε όταν κανείς παίζει το Trash Tycoon, να έχει τον ρόλο των επαγγελματιών της ανακύκλωσης που είναι υπεύθυνοι ακριβώς για αυτό.

Οι gamers γίνονται οι φροντιστές μια πόλης a la Sim City, και παλεύουν με τα σκουπίδια όπου υπάρχει πρόβλημα. Κερδίζουν χρήματα και πόντους με τη συλλογή των σκουπιδιών και την ‘επαναχρησιμοποίηση’ τους όπως κάνει ο χορηγός του παιχνιδιού, η TerraCycle στον κανονικό κόσμο.

Η Guerillapps έλαβε πρόσφατα $500.000 σε χρηματοδότηση και έχει το Trash Tycoon σε δοκιμαστική λειτουργία (private beta) μέχρι αργότερα αυτό τον μήνα αλλά μπορείτε να πάρετε μια γεύση του παιχνιδιού εδώ.

Στο Trash Tycoon από τα πιο cool στοιχεία είναι η προσπάθεια να ξεχωρίσεις το παιχνίδι από το κλασικό ‘μοντέλο’ των Facebook social games με συγχρονικό παιχνίδι (synchronous play), και realtime multiplayer, για να μπορούν οι χρήστες να συνεργαστούν και να επικοινωνήσουν. Ενώνεσαι με φίλους για τη σωτηρία της… πόλης από τα σκουπίδια!

Ενδιαφέρον το Trash Tycoon και μια καταπληκτική ιδέα για το πως πρέπει να περνούν την ελεύθερη ώρα τους οι δήμαρχοι στο γραφείο!