Η Sony Corp και η Toshiba Corp είναι σε συνομιλίες για να συνδυάσουν τις μονάδες τους και να κατασκευάζουν μαζί μικρά και μεσαία LCD panel για smartphone και tablet.

Και όχι μόνο αυτό: θα πάρουν και μερίδιο από την ιαπωνική κυβέρνηση με μερίδιο $1.2 δις σε χρηματοδότηση.

Η μονάδα θα μπορεί να οδηγήσει στο να ξεπεραστεί και η Sharp ως ηγέτιδα στον χώρο των κατασκευαστών μικρών οθονών (LCD panels), και έρχεται καθώς οι φορητές συσκευές με εικόνα υψηλής ποιότητας είναι η ΜΕΓΑΛΗ νέα αγορά που ήρθε – και θα μείνει…

Επιπλέον η πώληση μεριδίου της επένδυσης στην ιαπωνική κυβέρνηση θα μπορούσε να βοηθήσει και την Toshiba και τη Sony να εστιάσουν στα βασικά τους αντικείμενα ενασχόλησης.

“Θα πρέπει να είναι μια καλή κίνηση για τις δύο εταιρίες που θα τους επιτρέψει να επενδύσουν σε βασικά τους αντικείμενα αλλά και να απολαμβάνουν τους καρπούς της συνεργασίας με τη συγχώνευση των (μη-κύριων) λειτουργιών τους σε οθόνες LCD και τα αντίστοιχα panel μικρού μεγέθους,” είπε ο κος Nobuo Kurahashi, αναλυτής για την Mizuho Investors Securities στο Tokyo.

Η κυβερνητικά ενισχυμένη επένδυση είναι σε συνεργασία με το fund Innovation Network Corp of Japan. Η συνολική επένδυση θα φτάσει τα $1.24 δισ. είπαν βιομηχανικές πηγές χθες.

Η Nikkei business daily ανέφερε πως το fund θα επενδύσει μέχρι και το 80%.

Η νέα εταιρία θα χρησιμοποιήσει κεφάλαια πάνω στη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της Sony στην περιοχή της επαρχίας Aichi, Higashiura για να αναπτυχθούν τεχνολογίες και μαζική παραγωγή OEL (organic electroluminescence) panel σε υψηλότερες αναλύσεις από τα LCD.

Τι έχουμε ουσιαστικά; τους Ιάπωνες να επενδύουν πλέον και σε OEL εικόνα με χρήματα της κυβέρνησης και ‘πλάτες’ της…