Τι νέα έχει η ‘κυρία’ της σειράς NEX, η νέα μικρή και robust C3; Υπάρχει νέα in-camera ‘Picture Effect’ ρύθμιση που επιτρέπει επιπλέον αλλαγές σε φωτογραφίες και HD βίντεο λήψεις ώστε να μην ανησυχείς για ρυθμίσεις ‘μετά’.

Οι επιλογές ‘Picture Effect’ περιλαμβάνουν τα Partial Colour, Retro Photo, Pop Colour, High Contrast Monochrome, Posterisation, High-key και Toy Camera ενώ υπάρχει και η επιλογή ‘Soft Skin’ εφέ που αφαιρεί… ρυτίδες και στίγματα σε πορτραίτα.

Από τα πιο σημαντικά ‘χρηστικά΄στοιχεία είναι η οθόνη. Μια υψηλού contrast 7.5εκ. Xtra Fine LCD με την εξαιρετική TruBlack οθόνη και βαθύ μαύρο. Nice – και σημαντικό για τον ήλιο!

Οι άλλες προηγμένες τεχνολογίες περιλαμβάνουν την τεχνολογία της Sony για τη NEX-C3 ενώ υπάρχει και η 3D Sweep Panorama λειτουργία για εικόνα σε 3D TV. Το Auto HDR ‘μαζεύει’ μια υψηλής ταχύτητας λήψη με τρία καρέ για συνθήκες όπου υπάρχει σκιά και δύσκολες συνθήκεςee. Υπάρχει ακόμη το Handheld Twilight και το Anti-Motion Blur mode για αυτόματο συνδυασμό έξι εκθέσεων. Εικόνες με χαμηλό θόρυβο και όχι στο κούνημα.

Η NEX-C3 υπόσχεται και 400 φωτό σε μια φόρτιση – κάπου 20% περισσότερο από τις NEX-3/NEX-5.

Νέος και ο E-mount 30mm macro φακός (“E 30mm F3.5 Macro”) όπως και αρκετά αξεσουάρ.

Νέος στη σειρά των E-mount εναλλάξιμων φακών SEL30M35 είναι σήμερα ο πιο ελαφρύς life-size macro φακός στα 138 γραμμάρια. Ο υψηλής ποιότητας 30mm F3.5 macro φακός δίνει 1:1 αναλογία εικόνας για απόσταση έως και 2.4 εκατοστά – έντομα λουλούδια ή… τσιπάκια ! 🙂

Ο SEL30M35 έχει έναν ED φακό και τρεις ασφαιρικούς φακούς ως στοιχεία για ακρίβεια και λεπτομέρεια. Αθόρυβο autofocus για HD video και φωτό είναι εδώ επίσης

HVL-F20S Φλας

Διαθέσιμο για επιλογή και το HVL-F20S που ενώνεται στη θύρα Smart Accessory Terminal. Με τροφοδοσία από τη μηχανή και… ultra-compact μέγεθος έχει GN20 (50mm, σε ISO 100, m) ρύθμιση και ρυθμιζόμενη κεφαλή -για fill-in και bounce εφέ φλας.

Στα αξεσουάρ πολλά νέα με νέα θήκη και κάλυμμα φακού όπως και ειδικά accessory kits.

Νέο firmware update για NEX-5, NEX-3 από τις 20 Ιουνίου. Είναι firmware upgrade για τις NEX-5 and NEX-3 με νέα ‘Picture Effect’ λειτουργία, αυτή της ΝEX‑C3 αλλά και τη λειτουργία Peaking για πιο ακριβή manual εστίαση. Δωρεάν εδώ:

Windows:
http://support.sonyeurope.com/dime/downloads/downloads.aspx?f=FW_NEX3_V04_WIN&site=odw_en_GB
MAC OS:
http://support.sonyeurope.com/dime/downloads/downloads.aspx?f=FW_NEX3_V04_MAC&site=odw_en_GB

NEX-5
Windows:
http://support.sonyeurope.com/dime/downloads/downloads.aspx?f=FW_NEX5_V04_WIN&site=odw_en_GB
MAC OS:
http://support.sonyeurope.com/dime/downloads/downloads.aspx?f=FW_NEX5_V04_MAC&site=odw_en_GB

Το HVL-F20S φλας μέσα στο καλοκαίρι 2011.Η νέα NEX-C3 ultra-compact της Sony έρχεται τον Αύγουστο του 2011.