…. και γιατί θα απευθύνεται σε άλλο κοινό από το νυν Wii.

Όπως λοιπόν ξέρουμε το Wii U θα βασίζεται σε δίσκο αλλά και πάλι ΔΕΝ θα υποστηρίζει βίντεο Blu ray! Οι δίσκοι θα χωρούν 25GB ανά μονό δίσκο και είναι άγνωστο αν αφορά υποστήριξη για dual layer φορμά.

Το drive θα υποστηρίζει δίσκους των Wii και GameCube (…) ενώ η – όπως φαίνεται – μη υποστήριξη Blu-ray αναπαραγωγής είναι περίεργη με το hardware  να είναι ικανό.

Με 8GB  onboard εσωτερική μνήμη flash. Οι ιδιοκτήτες θα επεκτείνουν με USB flash memory στικ ή USB εξωτερικό δίσκο το χώρο – 4 θύρες USB. Το Wii U δεν θα φέρει εσωτερικό σκληρό δίσκο.

Είναι HD ικανή κονσόλα με αναλύσεις από 480i έως και 1080p. Με μια AMD/ATI R700 κάρτα γραφικών (GPU) στα 32nm και 1GB μνήμη. Υπολογίζεται η GPU να έχει χρονισμό από 750 MHz έως 825MHz. Επεξεργαστής ένας τετραπύρηνος στα 32nm  IBM Power CPU.

Ακούγετια πως θα υπάρχει ένας Wii U controller ανά κονσόλα ενώ το μεγαλύτερο μυστήριο είναι η τιμή: η Nintendo δεν έχει πει τίποτα αλλά αναλυτές μιλούν για $399 έως $450.

Αν σκεφτούμε και την υποστήριξη από άλλες εταιρίες (third-party software) είναι λογικό ενώ έτσι έχουμε ιδίων… βαρών κονσόλα με τις Xbox 360 και PlayStation 3.

Και είναι ΑΛΛΗ μάχη αυτή για τη Nintendo. Λάθος; θα φανεί…