Την Παρασκευή η Ισπανική αστυνομία συνέλαβε τρία άτομα για τις επιθέσεις στο PSN…

Σύμφωνα με το BBC, μετά τις συλλήψεις οι Sunday Anonymous χτύπησαν το website της ισπανικής αστυνομίας με μια επίθεση DDOS – denial of service attack.

Όπως λέει λοιπόν το BBC η εθνική αστυνομία της Ισπανίας βγήκε offline από την κολεκτίβα των hacker, Anonymous. Η επίθεση στο site εκτελέστηκε ως αντεπίθεση στη σύλληψη τριών Ισπανών από την αστυνομία της χώρας. Η ισπανική αστυνομία ισχυρίζεται πως συνέλαβε άτομα ‘κλειδιά’ του γκρουπ.

Οι hacker στη συνέχεια κατάφεραν να βγάλουν το www.policia.es offline για μια ώρα στις 2130 GMT στις 12 Ιουνίου. Οι ισπανικές αρχές λοιπόν δεν επιβεβαιώνουν πως οι Anonymous ήταν πίσω από την επίθεση και είπαν πως το site βγήκε offline.

Από την άλλη σε δήλωση σε website συνδεδεμένο με τους Anonymous, ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεση #OpPolicia.

Το γκρουπ είπε πως με χρήση distributed denial of service attack (DDoS) – το website που είναι στόχος το ‘πλημμυρίζεις’ με δεδομένα και κρασάρει, έγινε η επίθεση. Σε δήλωση οι Anonymous είπαν πως η επίθεση DDoS ήταν “ευθεία απάντηση στης συλλήψεις της Παρασκευής τριών ατόμων που είναι ισχυριζόμενα άτομα που έχουν σχέση με τις πράξεις αστικής ανυπακοής που έχουν χρεωθεί στους Anonymous.”

Tο γκρούπ αρνήθηκε πως τα άτομα που συνελήφθησαν είναι βασικά στελέχη του γκρουπ.