Όταν η Sony θα λανσάρει το PlayStation Vita, οι χρήστες που θα επιλέξουν τη νέα πανίσχυρη φορητή παιχνιδομηχανή θα υιοθετήσουν ένα νέο σύστημα για κάρτες μνήμης που θα χρησιμοποιεί το Vita.

Οι κάρτες θα μοιάζουν με μια στάνταρ SD κάρτα αλλά είναι μικρότερες και με διαφορετικό σχήμα που θα είναι συγκεκριμένη για το Vita.

Αν και το ότι θα είναι ασύμβατη η κάρτα με τα προηγούμενα Sony φορμά δεν αποτελεί έκπληξη, αυτό που μπορεί να είναι έκπληξη είναι πως θα υπάρχουν τόσες επιλογές.

Σύμφωνα με πηγές του fudzilla, οι κάρτες για το PS Vita θα προσφέρονται σε χωρητικότητες 4GB, 8GB, 16GB και 32GB αρχικά. Ψίθυροι για 64GB και 128GB υπάρχουν επίσης αλλά σήμερα το κόστος είναι υψηλό.

Όσο για την ταχύτητα των καρτών Vita η ταχύτητα εκτιμάται πως θα είναι της τάξης SDHC Class 6 και Class 10, επίδοση επαρκής για το Vita όπως λένε οι πηγές.

Είναι άγνωστο αν η Sony σχεδιάζει τη χρήση και κάποιου αντάπτορα ώστε τα δεδομένα να αντιγράφονται στον υπολογιστή αν και, εκτιμούμε, πως σε πρώτη φάση αυτό είναι απίθανο.