Έμεινε σε δεύτερη ταχύτητα η Microsoft που έφερε απέραντα… χασμουρητά στα media με μια υποτονική παρουσία και επιχειρεί να δώσει στον λαό το αγαπημένο του… ‘πιάτο’: φήμες!

Όλα έχουν ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες με την Crytek να προσπαθεί, όπως λένε οι ‘κουβέντες’, να εργαστεί πάνω σε μια νέα έκδοση της μηχανής της. Μια έκδοση για αυτό που οι περισσότεροι αποκαλούν Xbox 720. Έτσι ‘πηγές’ στη Microsoft λένε πως έχει ληφθεί η απόφαση για να στοχεύσουν την έκθεση E3 του 2012.

Σύμφωνα με τα… τύμπανα των φημών λοιπόν η Crytek τελευταία δουλεύει περισσότερο με τη Microsoft ώστε να μετακινηθεί η μηχανή τους DirectX 11, ενώ ετοιμάζουν ακόμη και το Timesplitters 4 σαν τίτλο επίδειξης για την κονσόλα. Το Timesplitters αποκτήθηκε μαζί με το Free Radical το 2009, και από τότε η Crytek μιλούσε για το αν θα υπάρχει ένα λανσάρισμα του Timesplitters τώρα που Crytek είχε στην ιδιοκτησία της την IP.

Έχει η εταιρία και hardware; Αυτό με βάση της πληροφορίες και τους χρόνους είναι αμφίβολο και το πιο πιθανό είναι πως με τη χρήση του DirectX 11, όπως και με τη μηχανή της DICE, Frostbite 2, η Crytek χρησιμοποιεί PC σαν πλατφόρμα ανάπτυξης με στόχο να ‘μεταφερθεί’ ο κώδικας στο 720 αργότερα.

Από την άλλη αυτή τη φημολογία όπως λέει μέρος των media πρέπει αν την ακούμε με επιφύλαξη. Όλα τα στοιχεία δείχνουν πως όπως και η Sony, η Microsoft δουλεύει πάνω στην ανάπτυξη του επόμενου Xbox 360, αλλά η E3 2012 μοιάζει απίθανη χρονική στιγμή με το 360 όπως και το PS3 να έχει ζωή ακόμη. Εκτός εάν γίνει κουβέντα για λανσάρισμα μακριά το 2013 και η εταιρία από το Σιάτλ έχει ‘καταλάβει’ πως ετοιμάζει κίνηση και η Sony…

Το να έχει η Microsoft κονσόλα στις γιορτές του 2012 και να φέρει η Sony το PS4 τον Απρίλιο του 2013 είναι ένα σενάριο που θα σημαίνει πάντως πως η παγκόσμια οικονομία είναι στην ανηφόρα…

Χμμμ…