Η Warner Home video θα φέρει τον Πολίτη Κέιν σε Blu-ray, iTunes, On Demand, Vudu και Amazon Instant Video στις 13 Σεπτεμβρίου. Ποτέ το Rosebud δεν έδειχνε τόσο όμορφο…

Το The Hollywood Reporter ξεκαθαρίζει πως δεν είναι από τις κλασικές επανεκδόσεις ή μια ψηφιακή αποκατάσταση. Η Warner Bros. πήγε πίσω στην πηγή και έκανε, μας λέει, τα πάντα για να είναι η εικόνα υψηλής ευκρίνειας  όσο καλύτερη γίνεται.

Η Janet Wilson, μια κυρία που έχει αναλάβει τον χρωματισμό  για λογαριασμό της Warner Bros. είπε, “Η πηγή για το μεγαλύτερο τμήμα της εικόνας έχει γίνει με σκανάρισμα 4K (8 φορές η ανάλυση της εικόνας HD που έχουμε σήμερα) από ένα φιλμ του 1941 – το ονομάζει composite fine grain positive master.

Η δουλειά αφορά την επαν…κατασκευή ουσιαστικά της αρχικής εικόνας και το καθάρισμα των επκδράσεων της γήρανσης με διαδικασία “… καρέ-καρέ”.

Ιστορική φροντίδα για ένα αγαπημένο εκατομμυρίων

Η ταινία είναι σταθερά στην κορυφή των best-of καταλόγων είτε των ιστορικών του κινηματογράφου είτε κορυφαίων “Λεσχών” όπως του American Film Institute – το έχει ονομάσει το καλύτερο όλων των εποχών.

Με τη σκηνοθεσία  του Orson Welles (έχει συν-γράψει και το σενάριο και πρωταγωνιστεί), περιγράφει τη ζωή του Charles Foster Kane, ένα…. προφανές film a clef για τον William Randolph Hearst.

Προ-παραγγελίες από την Amazon.com για τη συλλεκτική έκδοση του Citizen Kane, που θα περιλαμβάνει το RKO 281 της ΗΒΟ, το ντοκιμαντέρ The Battle Over Citizen Kane, και όλα τα extra από το DVD για τα 60 χρόνια.