Στην Αφρική η αστικοποίηση είναι ταχύτερη από οποιοδήποτε τμήμα του πλανήτη. Υπολογίζεται δε πως μέχρι το 2030 περισσότερο από 750 εκατομμύρια Αφρικανοί θα ζουν σε πόλεις. Είναι νούμερο μεγαλύτερο από όλο τον αστικό πληθυσμό του δυτικού ημισφαιρίου και αποτελεί 45% περισσότερες ψυχές από σήμερα.

Η πρόκληση: αυτοί οι αστικοί χώροι στην Αφρική θα πρέπει να είναι σχεδιασμένοι ώστε να αντέξουν τη διαδικασία της μετανάστευσης και τις πιέσεις για διακυβέρνηση ενώ και οι ανάγκες για οικονομική ανάπτυξη πρέπει να μπούνε στην ‘εξίσωση’ όπως και η οικολογικές ανάγκες της βιώσιμης ανάπτυξης.

Από αυτό το σενάριο έρχεται η ιδέα του International Ideas Competition ενός διαγωνισμού για να δημιουργηθεί ένα καινοτόμο, επεκτάσιμο και εύκολο στην αναπαραγωγή μοντέλο για μια αστική περιοχή που θα παρέχει τις δομικές λύσεις για τις ανάγκες/προσκλήσεις της αστικοποίησης στην Αφρική.

Επιπλέον στόχος του διαγωνισμού είναι η εστίαση σε καλύτερες ιδέες και κατασκευαστικές λύσεις που είναι εφικτές. Ευρωπαίο και Αφρικανοί έχουν να πουν πάνω στο θέμα. Περισσότερα στο επίσημο website.




[Εικόνες από εδώ]