Ναι, είναι ένα τεράστιο ποσό…

Η Virgin Airlines θα δαπανήσει $1.4 δις για υπερ-αποδοτικούς κινητήρες. Την απίστευτη επένδυση θα κάνει η εταιρία του Branson για να συνεργαστεί με την CFM International, μια από τις μεγαλύτερες κοινοπραξίες εξέλιξης και κατασκευής κινητήρων με συνεταίρους τη γαλλική Snecma και την αμερικανική GE. Με την κίνηση της αυτή η εταιρία υπολογίζει πως σε τελικό υπολογισμό θα κάνει οικονομία $1.6 εκατομμύρια σε κόστος καυσίμου ετησίως ενώ θα βελτιώσει εκθετικά την εικόνα της: θα μειωθούν οι ρύποι CO2 κατά 15% και οι ρύπου σε οξείδιο του αζώτου κατά 50%. την ίδια ώρα δε το κάθε αεροσκάφος θα μπορεί να καλύψει απόσταση 400 μιλίων. Τέλος θα μειωθεί και η ηχορύπανση κατά 15 decibel (!).

Οι κινητήρες δεν θα χρησιμοποιούντια φυσικά μόνο στα αεροσκάφη της εταιρία αλλά  οι λεγόμενοι LEAP θα συναρμολογηθούν πρώτα σε 30 σημερινά Airbus A320 της εταιρίας και μετά σε 30 νέα Airbus A320 το 2016.

Μια σημαντική κίνηση αφού από το πειραματικό στο εμπορικό στάδιο λίγες φορές έχουν περάσει ecoτεχνολογίες με μοναδικό αρνητικό πως θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το 2016 για να έχει τελείωση η εξέλιξη και να συναρμολογηθούν τα αεροσκάφη οι κινητήρες.

Άραγε θα μειωθεί και το κόστος των εισιτηρίων;