Είναι λόγια από το στόμα του πρόεδρου της Sony SCEA κου Jack Tretton που σε συνομιλία του την Παρασκευή ανάφερε πως προσδοκία του είναι το Playstation Vita να είναι τόσο απαραίτητο για το κοινό όσο μια Android η μια iOS συσκευή.

 

Όταν ρωτήθηκε δεν για τον ανταγωνισμό με τις Apple και Google, είπε πως το βασικό είναι το Vita να είναι μια απαραίτητη συσκευή. Το σύστημα έπρεπε να είναι τόσο στενά συνδεδεμένο με την ψυχαγωγία ώστε να είναι τόσο σημαντικό όσο ένα κινητό ή ένα πορτοφόλι είπε στο Forbes ο κος Trentton.

Στρατηγικά υψηλοί στόχοι…

Είναι η αλήθεια η πρώτη φορά που ακούμε για τις ‘ιδέες’ που έχει η Sony πίσω από τη συσκευή αυτή και μοιάζει να υπάρχουν πολλά ‘στα σκαριά’: “Νομίζω πως η δυνατότητα να κάνει πράγματα που άλλες συσκευές δεν μπορούν να κάνουν θα είναι ο λόγος για να αποκτήσει κανείς ένα Vita, και ίσως ο λόγος που θα αφήσεις τις άλλες συσκευές στο σπίτι,” είπε ο Tretton. “Σίγουρα έχει πάει εγώ σε αυτό το δρόμο, δεν κουβαλάω ένα laptop πλέον. Κάτι σαν ένα Blackberry είναι τέλειο για τη μεγάλη πλειοψηφία από όσα έχω ανάγκη και λόγους για να κουβαλάω ένα laptop, είπε. «Και ύστερα νομίζω πως όταν μιλάμε για ψυχαγωγία θα δει κανείς πως το Vita θα τα κάνει όλα και ίσως καλύτερα από οποιαδήποτε συσκευή που χρησιμοποιείς,« συμπλήρωσε.

Τι έχουμε λοιπόν; Μα μια σειρά από σημαντικά νέα/αλλαγές. Το Vita λογικά όντως θα προωθηθεί πρώτα σε gamers καθώς αυτός ήταν ο στόχος του και μπορεί να φέρει έσοδα. Από την άλλη  θα είναι και πιο εύκολο να πουληθεί σε απλούς χρήστες από ότι το PSP και λόγω του ότι είναι κοινωνικά αποδεκτό να παίζεις με τα smartphones.

Η Sony μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει πολλές λεπτομέρειες για τα μη-gaming χαρακτηριστικά του  Vita, αλλά θα έχει μεγάλη διαφορά από το PSP. Το νέο και πανίσχυρο φορητό PlayStation θα λανσαριστεί και με την Qriocit streaming υπηρεσία όπως και την PSN πρόσβαση σε streaming ταινίες που δεν υπήρχαν στο σημερινό μηχανάκι, Μια έκδοση 3G του Vita θα δίνει και διαρκή (always-on) πρόσβαση κάτι που είχαν μόνο τα gaming-friendly smartphone της αγοράς.

Για το PS4; Σφίγγα…

Όσο για το PlayStation 4, ο Tretton επέλεξε να μιλήσει για το σημερινό σύστημα. Το PS3 “μόλις έχει αρχίσει να βρίσκει τον βηματισμό του,” είπε και δεν υπάρχει στο άμεσο διάστημα λόγος για αναβάθμιση. Η κουβέντα για ένα PS4 δεν θαγίνει «για κάποιο χρόνο» και δεν έχει επιταχυνθεί λόγω του Nintendo Wii U, σημείωσε.