Το CoCy, είναι το πνευματικό τέκνο των Robert Nightingale & Adrian Weidmann. Μια πανέξυπνη υλοποίηση, ένα, όπως το ονομάζουν “smart-service concept” που στοχεύει να δώσει στους χρήστες μια λύση για δωρεάν μεταφορά. Ουσιαστικά οι πιθανοί ‘χρήστες’ είναι τοπικοί με ecoηθική επαγγελματίες.

Ταυτόχρονα και τρόπος για διαφήμιση. Οι ελαφρύς κύκλοι έχουν μια σειρά από πρωτοποριακές λύσεις γα να βρίσκεις, να κρατάς και να λειτουργείς το ποδήλατο με υπέρ απλή πρόσβαση. Εισόδημα από διαφημίσεις χρήση σε αγαθοεργίες είναι και άλλη λύση/χρήση.

Τα ποδήλατα είναι κλειδωμένα σε έναν χώρο-βάση που λαμβάνει ενέργεια από τον ήλιο και έχει σύνδεση bluetooth. Η ενεργοποίηση γίνεται μέσω smartphone ή με κώδικα online. Με κάποιες smartphone apps οι χρήστες θα μπορούν να εντοπίσουν τα docking stations ενώ εύκολη θα είναι και η κράτηση. Μετά τη χρήση ο χρήστης μπορεί να επιστρέψει το ποδήλατο που θα έχει και γεω-εντοπισμό. Ο χρήστης απλά τοποθετεί το ποδήλατο στο dock, περιμένει το “click” και φεύγει.

Πως βγαίνουν τα χρήματα; Υπάρχει μια ‘μονάδα διαφημιστική’ όπου υπάρχει χώρος για τις διαφημίσεις και επιπλέον υπάρχει μετά τα πρώτα 30 λεπτά χρέωση.

Σχεδιαστές οι κύριοι Robert NightingaleAdrian Weidmann