Στη Σιγκαπούρη η κινεζική Huawei σε ένα παγκόσμιο λανσάρισμα για ένα νέο tablet, το Huawei media pad. Στο event πάντως, αν και η εταιρία δεν είναι ‘όνομα’, το παρόν έδωσαν η Qualcomm, η Gameloft και η Real που δούλεψαν με την Huawei για το tablet.

Το MediaPad στα specs είναι αυτό που θα περίμενε κανείς ακόμη και αν η κινεζική εταιρία έχει υψηλούς στόχους αφού το αποκαλεί το “πιο έξυπνο, πιο ελαφρύ και πιο προσιτό” στην κατηγορία του.

Θα είναι το πρώτο με τον επεξεργαστή Qualcomm’s 1.2GHz Snapdragon ενώ θα έχει το… ολόφρεσκο Android 3.2 Honeycomb. Ναι, το 3.2 που μόλις ανακοινώθηκε και όχι το 3.1. Λογικό αφού σύμφωνα με τους ανθρώπους της εταιρίας είναι το πρώτο optimized για 7″ tablet λειτουργικό.

Το tablet έχει μια οθόνη στις 7″ με πυκνότητα pixel density στα 217 PPI – εντυπωσιακό όταν τα iPad 2 (132 PPI), Galaxy Tab 10.1 (149) και Motorola Xoom (160) είναι πιο πίσω αν και πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας πως είναι η μικρότερη οθόνη στο ‘παιχνίδι’…

Υποστηρίζει 1080p full HD βίντεο, έχει HDMI και Flash 10.3 ενώ η εταιρία λέει πως παίζει όλους τους φακέλους και τα φορμά. Η Huawei δούλεψε με τη RealNetworks (έχουν ετοιμάσει τα RealVideo και RealPlayer): WMV, Flash, Mp3 και H.264 υποστηρίζονται.

Σε ένα σώμα από αλουμίνιο με δύο τόνους, βάρος 390 γραμμάρια και πάχος 10.5 χιλιοστά.

Υπάρχει ακόμη HSPA+ 14.4Mbps, WiFi και Bluetooth2.1+EDR, GPS radio, και A-GPS υποστήριξη. Το tablet έχει και αισθητήρα 5-megapixel με μα 1.3-megapixel για μπροστά.

Θα είναι διαθέσιμο στο 3ο τρίμηνο φέτος σε παγκόσμια διάθεση και μέσω παρόχων ή/και καταστήματα.

Ενδιαφέρον…