Αν έχετε… καθίσει σε αναμμένα κάρβουνα με σκοπό να αποκτήσετε το πρώτο – και τελευταίο… – MeeGo κινητό στην αγορά, το Nokia N9 θα χαρείτε που το παρέδωσε στον κόσμο η αγορά.

Μετά από μια αιωνιότητα (…) τελικά το κινητό με ένα ιδιαίτερα κομψό και λειτουργικό OS βγήκε στην αγορά. Το όλο hardware είναι επίσης ελκυστικό. Με κουμπιά στο πλάι, ποιοτική κατασκευή και μια οθόνη 3.9″ AMOLED είναι μια ωραία δουλειά.

Το σώμα είναι από πολυκαρβονικό υλικό και εσωτερικά υπάρχει μνήμη από 16GB έως και 64GB. Θα είναι διαθέσιμο σε μαύρο, μωβ και γαλάζιο.

Ως συνήθως με μια δυνατή κάμερα – 8-megapixel auto focus με οπτικά Carl Zeiss, ένα διπλό LED φλας, και έναν super wide 28mm φακό. Υποστηρίζει και HD εγγραφή και αληθινό 16:9 για τις φωτό. Στις… εκπλήξεις; Είναι και συμβατό και την επερχόμενη τεχνολογία ‘ψηφιακού πορτοφολιού’, την τεχνολογία NFC, όπως και Βluetooth, WiFi και GPS.

Στο τμήμα του software το κινητό έχει UI σχεδιασμένο για να κάνει χρήση πολλών κινήσεων αφής, ενώ ο browser έχει τεχνολογία Webkit 2 τους Nokia Maps, το Drive, Dolby Digital Plus υποστήριξη.

Τεχνικά δείχνει ικανή λύση…