Αναβρασμός με την τεχνολογία OLED. Ερευνητές στο πανεπιστήμιο της Φλόριντα αναζητούν νέα μέθοδο για αν δημιουργήσουν νέου τύπου τρανζίστορ που εκπέμπουν φως.

Αυτή η νέα τεχνολογία έχει σαν στόχο να λύσει ένα βασικό πρόβλημα που υπάρχει στις τεχνολογίες OLED και τις έχει αποτρέψει από το να χρησιμοποιούνται ως οθόνες για τηλεόραση ή υπολογιστές, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο της Φλόριντα και τον καθηγητή Andrew Rinzler.

Για να γίνει πλήρης χρήση των νανοσωλήνων θα πρέπει να οι ημιαγωγοί να μπορούν να αποδώσουν υψηλή τάση που έχουν ανάγκη τα OLED pixel σε υψηλή απόδοση, αλλά με λιγότερα βόλτ.

Εκτός από τον επανασχεδιασμό του τρανζίστορ που δίνει την ισχύ στο OLED μέσα σε κάθε pixel, η ομάδα θα συγχωνεύσει και το τρανζίστορ με το OLED σε ΜΙΑ συσκευή που θα είναι γνωστή ως LED.

Σαν αποτέλεσμα θα έχετε έναν νανοσωλήνα με τον όρο “carbon nanotube-enabled vertical organic light-emitting transistor”, ή αλλιώς CN-VOLET. Η τεχνολογία υπόσχεται οκτώ μεγαλύτερη απόδοση ενέργειας σε σύγκριση με άλλες συσκευές.

Καθώς η ενοποιημένη σχεδίαση θα μειώσει και την κατασκευαστική πολυπλοκότητα θα έχει και μικρότερο κόστος κατασκευής.

CN-VOLET, άλλος ένας νέος όρος για την εικόνα λοιπόν…