Μια ακόμη από τις νέες… τάσεις: η χρήση εφαρμογών/videogame για τις ανάγκες αμυντικών χώρων. Όπως αυτό που κάνει το Βασιλικό Ναυτικό της Αυστραλίας με τη συμφωνία του για συνεργασία με την Invenio Engineering Solutions. Τι κάνουν; εκπαιδεύουν τους ναυτικούς τους σχεδόν αποκλειστικά με προσομοιωτές…

Με τη χρήση της τεχνολογίας των videogame να μην είναι και κάτι καινούργιο, η Invenio και το Ναυτικό χρησιμοποιούν το software τους για μια πιο σε βάθος και interactive λύση.

Η εταιρία Invenio χρησιμοποιεί μια τεχνολογία που ονομάζεται REFINE—Real-time Engineeting Fleet training Interactive Naval Environment για να δημιουργήσει προγράμματα που οι ναύτες θα χρησιμοποιήσουν. Πληροφόρηση 3D για κανονικά σκάφη του Ναυτικού έχει ‘περαστεί’ σε προσομειωτές και δίνει μια ρεαλιστική και με λεπτομέρειες εικόνα και ένα περιβάλλον όπου οι ναύτες θα μπορούν να μάθουν τι να κάνουν. Η μηχανή παιχνιδιού των προσομοιωτών ονομάζεται 3DVIA Studio Pro και εισάγει απευθείας τα 3D σχέδια, ενώ άλλες μηχανές παιχνιδιού δεν επιτρέπουν αυτή την αυτοματοποίηση.

Το βίντεο δείχνει τα πως της διαδικασίας με την 3DVIA να χρησιμοποιεί CAD για να εισάγει τα σχήματα (schematics) και τα μηχανολογικά και ακόμη και τα πιο μικρά τμήματα να μπορεί να δει κανείς και να τα επισκευάσει με τα εγχειρίδια να εμφανίζονται για τον σκοπό αυτό.

Ο ρεαλισμός είναι κάτι σημαντικό για μια κανονική εκπαίδευση και όπως λέει και ο άνθρωπος της Dassault Systèmes, της εταιρίας που ετοίμασε το 3DVIA, ο διευθυντής για την Αυστραλία κος Gilles Cruanes: “το 3DVIA Studio Pro παρέχει την ευελιξία για να παραδώσει περιεχόμενο σε υπολογιστές desktop, σε φορητά laptop, σε συστήματα εικονικής εικόνας (VR multi-projectors), heads-up display γυαλιά ακόμη και tablet ή/και smart phone.”

Αφήστε και τη μείωση του κόστους για κάθε χώρα με ένοπλες δυνάμεις.