Ο βιομηχανικός σχεδιαστής κος Paul Priestman της Priestmangoode είχε ένα όραμα: τρένα που θα τρέχουν διαρκώς χωρίς να σταματούν και οι επιβάτες να μπορούν να αλλάξουν τρένο ακόμη και με μεγάλες ταχύτητες – μοιάζει με ταινία του Τόνι Σκότ…

Moving Platforms της Priestmangoode…

Το όραμα: τρένα που να κινούνται συνεχώς και οι επιβάτες να αλλάζουν ενώ αυτά είναι σε κίνηση και μάλιστα σε υψηλή ταχύτητα. Η ιδέα του δημιουργού είναι πως το σταμάτημα γενικά είναι χάσιμο χρόνου και υπάρχει η λύση της αποβίβασης στο… επόμενο τρένο.

Η ιδέα δουλεύει ως εξής: τοπικά τρένα λειτουργούν σαν πλατφόρμες και ‘ενώνονται’ με τα μακράς ακτίνας ενώ είναι σε κίνηση. Τα τρένα θα συνδεθούν μεταξύ τους και έτσι όλα θα γίνουν με ασφάλεια. Μόλις έχει τελειώσει η αποβίβαση ‘αποεμπλέκονται’. Μια ενδιαφέρουσα ιδέα αν και φυσικά το ζήτημα της ασφάλειας είναι κάτι σημαντικό.
Από την άλλη μοιάζει με όλα αυτά τα Ring τραμ που υπάρχουν στις ευρωπαϊκές πόλεις.

Ο ίδιος ο Priestman λέει, “δεν έχω αυταπάτες πως είναι μια μεγάλη ιδέα. Αλλά πρέπει να έχουμε μεγάλες ιδέες. Ο κόσμος είναι διαφορετικός και θα είναι σε 10 με 20 χρόνια και πρέπει να έχουμε ιδέες για εναλλακτικούς τρόπους ταξιδιού.”

Moving Platforms from Priestmangoode on Vimeo.

Moving Platforms introduced from Priestmangoode on Vimeo.