… όπως και ντεμπούτο για την ελαφριά έκδοση 11.5.

Όταν είσαι πέμπτος στην “κούρσα” των browser races μπορείς να κάνει και λίγο…. ντόρο. Έτσι και τα νέα από την Opera Software, την εταιρία από το Oslo που ετοιμάζει τους Opera browser. Έχει μόλις το 2.4% της αγοράς πίσω από IE, Firefox, Chrome και Safari.

Και για αυτό το λόγο η Opera ανακοίνωσε υπερήφανη στατιστικά όπως οι 1.2 million “stormtroopers, droids, and janitors” που μπορούν να χωρέσουν σε ένα Death Star (…) και οι 11 εκατομμύρια followers της Lady Gaga στο Twitter, που “τώρα είναι λιγότεροι από τα νούμερα της Opera” , ενώ ο browser λέει πως έχει συλλέξει 200 εκατομμύρια χρήστες σε όλες τις πλατφόρμες στην Opera homepage.

Σήμερα δε η Opera ανακοίνωσε και νέα έκδοση του browser, την 11.50 με νέο, πιο απλό και λιτό – “featherweight” – UI. Ο δε κύριος Jan Standal, VP των Desktop Products για την εταιρία είπε πως τώρα δεν θα είναι πιο αργός από τους άλλους browser.

Στον Opera 11.50 υπάρχουν και αναβαθμίσεις για το ειδικό browser shortcut με την ονομασία “Speed Dial”. Το Speed Dial, είναι σχεδιασμένο για να έχει κανείς πρόσβαση στα site που επισκέπτεται πιο συχνά.

Σε άλλες αναβαθμίσεις υπάρχει και νέο password synchronization, ενώ η εταιρία ισχυρίζεται πως έχει φτιάξει “χιλιάδες bugs και έχει αναβαθμίσει τη νέα core rendering engine” με αλλαγές στη μηχανή software graphics όπως γρηγορότερο CSS και SVG rendering. Για τους developers υπάρχει και νέο HTML5 watchamacallit.

Δείτε το βίντεο…