Είναι η μάχη των… κουμπιών!

Το κουμπί Google’s +1 του γίγαντα των αναζητήσεων, και ‘ανταγωνιστή’ του κουμπιού Facebook Like, είναι πλέον σε παγκόσμια λειτουργία.

“Today, +1’s will start appearing on Google search pages globally,”. Αυτά είναι σήμερα τα λόγια του Google Product Manager Nick Radicevic που ανακοίνωσε την εξέλιξη στο Google AdSense blog.

“Θα αρχίσουμε με site όπωςgoogle.co.uk, google.de, google.jp και google.fr, και στη συνέχεια θα επεκταθούμε γρήγορα στα περισσότερα n Google search sites,” είπε.

Εκτός από το λανσάρισμα στις σελίδες αναζήτησης, η Google θα λανσάρει το +1 button σε website σε όλο τον κόσμο. Η εταιρία ανακοίνωσε συνεργασίες με τα The Telegraph, The Independent, Last.fm, SnapDeal, και El Pais.

Η Google δημιούργησε τον περασμένο μήνα το +1 button σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την παρουσία της στην αγορά, ενώ η λειτουργία δουλεύει όπως το Facebook Like ή το Twitter Tweet κουμπί. Η εταιρία λέει πως θα χρησιμοποιήσει το +1 και τα δεδομένα του σαν τρόπο για να βελτιώνει τα αποτελέσματα αναζήτησης στο μέλλον.