‘Όπως αναφέρει η εταιρία θα έχει το tablet-focused Clover Trail Atom τσιπ της έτοιμο όταν η Microsoft λανσάρει τα Windows 8.

Τα άτομα της εταιρίας αποκαλύπτουν η πλατφόρμα της Intel Clover Trail και ο επεξεργαστής “Cloverview” με τα Windows 8 θα αποτελέσουν έναν σημαντικό ‘παίκτη’ στην αγορά των tablet και παίκτη στα netbook και άλλες συσκευές όπως λέει το Website This Is My Next.

Ο κος Bill Kircos, υπεύθυνος για τα μίντια και την τεχνολογία της Intel, είπε στο Website πως το επερχόμενο Microsoft OS θα είναι με τον επεξεργαστή “nice one-two chip-software punch.” που σημαίνει πως είναι σχεδιασμένο για τα Windows 8.

Πότε; αν σκεφτεί κανείς πως τα Windows 8 αναμένονται κάποια στιγμή το 2012 τότε κάπως νωρίτερα..

Το Cloverview, είναι επεξεργαστής στα 32 νανόμετρα και πρωτοσχολιάστηκε στο Ιntel Developer Forum στην Κίνα τον περασμένο Απρίλιο. Η Intel αναζητεί… απεγνωσμένα τρόπους να σπρώξει την αρχιτεκτονική x86 – και τα Core και τα Atom τσιπ— σε μια αρένα όπου κυριαρχεί η αρχιτεκτονική της ARM Holdings – και τα τσιπ φτιάχνουν οι Qualcomm, Nvidia, Samsung και Texas Instruments.

Τα Windows 8 βέβαια θα δουλεύουν και με ARM επεξεργαστές μεταξύ άλλων και σε laptop κάτι που ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο.