Αυτό μεταδίδει το Reuters σύμφωνα με το οποίο το ιαπωνικό δίδυμο τελικά θα μετατραπεί σε ‘τριάδα’ για την κατασκευή μικρών οθονών LCD, μια βιομηχανίας με τεράστια αύξηση…

Η Hitachi Ltd λοιπόν σε συνομιλίες με τις Toshiba και Sony λέει η πληροφόρηση ώστε να μετέχει στην κατασκευή οθονών υγρών κρυστάλλων (LCD). Η κίνηση μπορεί να δημιουργήσει τον μεγαλύτερο παραγωγό μικρών panel, είπαν δύο πηγές στο πρακτορείο την Πέμπτη.

Η Hitachi είναι και σε ξεχωριστές συνομιλίες με την Hon Hai Precision Industry  για μια κοινή κατασκευή LCD panel και αν οι συνομιλίες είναι επιτυχείς μια από τις πηγές λέει πως θα δημιουργηθεί η μεγαλύτερη εταιράι στην Ιαπωνία του είδους.

Αν πάντως προχωρήσει η τριπλή συνεργασία, το, κυρίως κρατικά χρηματοδοτούμενο Innovation Network Corp of Japan θα είναι μια επένδυση κολοσσιαία με αξία  200 δισ. γιεν ($2.5 δισ.) λέει μια από τις πηγές.
Η εφημερίδα Nikkei ανέφερε πως υπάρχει το ενδεχόμενο να δώσει το 70% ου ποσού η Ιαπωνική κυβέρνηση ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει σχόλιο η Hitach.

Toshiba και Sony είναι σε συζητήσεις για τη συγχώνευση των τομέων στα panel που χρησιμοποιούνται σε tablet και smartphones, είπαν οι πηγές όπως έχουμε ήδη αναφέρει, μια μάχη εναντίον κυρίως της κορεατικής ενώ η Hitachi μαζί με την ταϊβανέζικη Hon Hai, ετοιμάζει για την Hitachi Displays, τη δημιουργία εργοστασίου έξω από το Tokyo.

Η επίσης ιαπωνική Sharp Corp σήμερα ο μεγαλύτερος ‘παίκτης’ στα μικρά LCD panel είπε αυτό το μήνα πως θα αλλάξει επίσης την παραγωγή ενός εργοστασίου για  TV panel σε μικρά  panel.

Φορητός οργασμός…