Το όλο debate γύρω από τις προδιαγραφές για τους κινητήρες στο πρωτάθλημα Formula One και, κυρίως, τον κινητήρα που θα το κινεί, είναι σε εξέλιξη.

Η όλη κουβέντα είναι μια ιδιαίτερα τεχνική αλλά γεμάτη συμφέροντα κουβέντα με κάποιους (όπως η Renault) να είναι υπέρ μιας λύσης όπως ο προτεινόμενος κινητήρας turbo με τέσσερις κυλίνδρους και άλλους (όπως η Ferrari και η Mercedes) να είναι δίχως κουβέντα εναντίον.

Οι τελευταίες αναφορές πάντως, αν αληθεύουν, αφορούν όχι μόνο τους προμηθευτές αλλά και τους νέους. Ένας νέος συγκεκριμένα…

Σύμφωνα με τον τεχνικό διευθυντή της Red Bull, Adrian Newey, η Audi έχει δώσει ενδείξεις πως θα μπορούσε να είναι ένας προμηθευτής κινητήρων για το F1 grid αν τελικά προχωρούσε η αλλαγή από στους τετρακύλινδρους τούρμπο.

Για να γίνει πιο ‘γοητευτική’ μια προοπτική λοιπόν στο παρασκήνιο άλλοι συμφώνησαν στην αλλαγή. Από την άλλη όμως, μόλις η Audi ανέφερε τελικά δεν προχωρά, όλη η συμφωνία διαλύθηκε. Έτσι καθώς ένας V6 θα χωρούσε καλύτερα σε ένα F1 σασί από έναν σε σειρά τετρακύλινδρο, οι υπόλοιποι κατασκευαστές υποστήριξαν την λύση των V6.

Παρασκήνιο…