Μείωση στα κέρδη της Samsung κατά 26% αναμένεται στην άνοιξη του 2011…

Την προειδοποίηση είχαμε από τη Samsung αργά την Τετάρτη που προειδοποιεί για μείωση 26% στα κέρδη της σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν.

Η εταιρία έθεσε ως βασική αιτία για τις μειώσεις την πτώση στις πωλήσεις LCDs, αλλά και τις μειωμένες πωλήσεις τηλεοράσεων TV και Windows PC. Η επιτυχία του κινητού Galaxy S II βοήθησε να αντισταθμιστεί η πτώση, είπε η εταιρία.

Πλήρης λεπτομέρειες θα υπάρχουν αργότερα με τα συνολικά αποτελέσματα ενώ το πρόβλημα είναι πως όλη η αγορά είχε μειωμένα έσοδα στην κατηγορία των προσωπικών υπολογιστών.

Εταιρίες αναλύσεων όπως η Gartner έχουν προβλέψει για το 2011 μείωση στον χώρο των PC με τις Lenovo και Toshiba να κινούνται πιο γρήγορα από τους άλλους και τα Mac να έχουν ‘ανοσία’ μέχρι στιγμής στον κύκλο αναβαθμίσεων.

Οι τηλεοράσεις είναι βασικός… ένοχος όπως και η κορεσμένη αγορά ενώ το σχετικά ακριβό κόστος του 3D αλλά και – να μην κρυβόμαστε, η έλλειψη περιεχομένου για 3D έχουν σαν αποτέλεσμα μειωμένη διείσδυση στην αγορά.

Από τη άλλη πάντως η Samsung ΔΕΝ είναι πλέον μια εταιρία με προφίλ φθηνής και μαζικής παραγωγής και είναι λογική η πτώση…