Για τη χώρα των καγκουρώ είναι ένα από τα πιο σημαντικά βραβεία. Τα Houses Awards είναι ένας τρόπος για να τιμηθούν οι επιλογές στα καλύτερα οικιστικά project σε επτά κατηγορίες. Στο τέλος θα δοθεί το 2011 Australian House of the Year. Γιατί να τα δείτε; γιατί έχει πολύ ενδιαφέρον και είναι ωραίες δουλειές…

Ο νικητής στο Australian House of the Year Award θα κερδίσει το βραβείο των $5,000 σε μετρητά, ενώ νικητές κάθε ξεχωριστής κατηγορίας θα λάβουν από $1,000. Οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 15 Ιουλίου.

Μεγάλη συμμετοχή…

Συνολικά 212 projects έλαβαν μέρος ενώ 71 από αυτά έχουν επιλεγεί ως φιναλίστ. Στις 7 κατηγορίες έχουμε: Νέο Σπίτι κάτω από 200 τ.μ, Νέο Σπίτι πάνω από 200 τ.μ, Αλλαγή Σπιτιού και Προσθήκη κάτω από 200 τ.μ,  Αλλαγή Σπιτιού και Προσθήκη πάνω από 200 τ.μ, Διαμέρισμα, Μονάδα, Σπίτι στην Εξοχή, Σε κατοικημένη περιοχή και Βιωσιμότητα.

α

Για την επιλογή στη χώρα της Ωκεανίας θα συμμετέχουν στη διαδικασία αρχιτέκτονες και διακοσμητές: Brian Zulaikha, Director, Tonkin Zulaikha Greer (NSW), Camilla Block, Director, Durbach Block Jaggers (NSW), Paul Owen, Director, Owen και Vokes (Qld), Kerry Phelan, Director, Kerry Phelan Design Office (Vic), Cameron Bruhn, Editorial Director, Architecture Media (Vic), και Σύμβουλος Βιωσιμότητας  ο κος Scott Drake, του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης.

Για να δείτε όλη την online gallery στις κατηγορίες – και να πάρετε ίσως ιδέες, εδώ.