Ο Matt Mullenweg, δημιουργός της πλατφόρμας WordPress για blogging και ιδρυτής της Automattic, έχει έναν μεγάλο λόγο να πανηγυρίζει: χθες ο αριθμός των self-hosted και WordPress.com blogs πέρασε το όριο των 50 εκατομμυρίων…

Το WordPress έχει έναν μετρητή στο WordPress.com site, που μετρά τον αριθμό των WordPress εγκαταστάσεων στους servers της εταιρίας αλλά ενημερώνεται και για self-hosted blogs, όπου developers, σχεδιαστές και άλλοι χρήστες έχουν οι ίδιοι τον έλεγχο των εγκαταστάσεων του open-source software.

Σήμερα το WordPress έχει βοηθήσει 350,2225 WordPress.com bloggers να postάρουν 302,882 post και 270,000 comments. Χονδρικά είναι 210 post και 188 comments κάθε λεπτό. Η σελίδα των στατιστικών μετρά 77 εκατομμύρια λέξεις που έχουν γραφεί, δύο φορές η Encyclopedia Britannica.

Το επίτευγμα επιβεβαιώθηκε από τον υπεύθυνο του WordPress, Andrew Nacin, που postάρισε:

Total WordPress sites just passed *50 million* today! http://t.co/PoXxrF5#wcmtl

Κάθε μήνα υπάρχουν 287 εκατομμύρια άτομα που είναι υπεύθυνα για 2.5 δισ. pageviews σε WordPress.com blogs, και διαβάζουν post που έχουν γραφεί σε 120 γλώσσες. Στα Αγγλικά είναι τα δύο τρίτα όλων των post με τα Ισπανικά και τα Πορτογαλικά να έχουν την δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Το WordPress αναφέρει πως είναι πίσω από το 14% των websites στον κόσμο. Σίγουρα εντυπωσιακό…