Σπουδαστής του Cornell M. Arch student, ο κοε Kellen Qiaolun Huang πήρε πρόσφατα εύφημο μνεία στο διαγωνισμό d3′s Housing Tomorrow international architecture design competition για το 2011 ,και είναι ο νικητής στην κατηγορία Interior Architecture για το σχέδιο του, το X-House.

Από τα βασικά ζητήματα που αποφάσισε να λύσει με το X-spatial πρωτότυπο είναι η ιδέα της διασύνδεσης. Υπάρχουν τρία επίπεδα διασύνδεσης στο μοντέλο. Το μεγαλύτερη είναι αυτό που δημιουργείται με την σκάλα στο πίσω μέρος του σχεδιασμού που παρέχει ευθεία και φυσική σύνδεση.

Σε ενδιάμεσο επίπεδο υπάρχει οπτική σύνδεση ανάμεσα στα άτομα σε διαφορετικούς χώρους στο μπροστινό τμήμα του μοντέλου. Τέλος άλλη μέθοδος διασύνδεσης είναι το μέσο το X-spatial πρωτοτύπου. Αυτό υπάρχει για να συνδυάζει την ιδιωτικότητα.

Το να ζει κανείς στο εσωτερικό του X-House είναι σαν να υπάρχει σε εξέλιξη ένα ιδιότυπο πείραμα. Κάθε ένας από τους κατοίκους μοιράζεται τη ζωή του με τέσσερα άλλα άτομα και κάθε ένα από τα τέσσερα αυτά άτομα με τη σειρά του μοιράζεται τη ζωή του με άλλα τέσσερα άτομα.

Με άλλα λόγια κάθε κάτοικος μπορεί απλά και εύκολα να μάθει τους υπόλοιπους και να μοιράζεται τη ζωή τους ώστε να υπάρχει στο τέλος αρμονία και κοινωνικότητα. Ευφάνταστο και πρωτότυπο…