Είναι πρώτοι εξωτερικοί σκληροί δίσκοι που μας προσφέρει ever η Sony με στόχο να δώσει τη δική της… Japan λύση για αξιόπιστα μέσα αποθήκευσης και σε ρόλο home entertainment.

Η σειρά ονομάζεται HD-PG5 και είναι απολύτως συμβατή με τις BRAVIA tv και άλλες συσκευές της Sony.

Τι έχουμε;

  • 500GB εξωτερικά drives με “… στιλάτο σχεδιασμό”
  • Μεταφορές δεδομένων υψηλής ταχύτητας με χρήση USB3.0 και ένα ειδικό πρόγραμμα με την ονομασία Data Transfer Accelerator
  • Εγγραφή προγραμμάτος HDTV από τις BRAVIA – και κάθε τηλεόραση φυσικά, μέσω σύνδεσης USB
  • Επιλογή Direct Copy από βιντεοκάμερες όπως Handycam camcorders (HD-PG5U)
  • Περιλαμβάνει το Password Protection Manager, το Backup Manager και το FAT32 Formatter software

Είναι η πρώτη φορά με την εταιρία να παρέχει σκληρούς δίσκους για εξωτερική χρήση και το HD-PG5 προσφέρει την απαραίτητη σύνδεση USB ενώ υπάρχει λειτουργία ‘PC-free’ για transfer βίντεο συμβατές με Handycam camcorder που έχουν τη δυνατότητα Direct Copy – όπως και οι νέες DCR-SX21E και DCR-SR21.

Οι χρήστες του PlayStation 3 με το USB μπορούν να αποθηκεύουν βίντεο AVCHD videos και φωτό με την εφαρμογή ‘Filmy’ – δεν χρειάζεται PC.

Διαθέσιμοι σε μαύρο και λευκό φινίρισμα και με βάρος 180 γραμμάρια οι στιλάτοι σκληροί έχουν ένα smoothly φινίρισμα ανθεκτικό σε γρατζουνιές και είναι πάντα όμορφο στην όψη. Το δε μπλε LED δηλώνει δραστηριότητα και είναι ενεργό…

Η υποστήριξη για USB 3.0 SuperSpeed δίνει μεταφορά δεδομένων με 3x σε συμβατά PC αλλά ακόμη και με USB 2.0, το προ-φορτωμένο Data Transfer Accelerator software μειώνει τους χρόνους.

Όλα τα μοντέλα HD-PG5 χρησιμοποιούν και ένα Password Protection Manager software με κρυπτογράφηση ασφαλείας 256-bit. Απλά θα μπορεί κανείς να έχει το προσωπικό του password για να ξεκλειδώσει το HD-PG5UB όταν θα είναι συνδεδεμένο με PC. Το Backup Manager software αναλαμβάνει αυτόματα προγραμματισμένα backups.

Υπάρχει τέλος και το FAT32 Formatter software για re-formatting του drive από NTFS αλλά και υποστήριξη της λειτουργίας Direct Copy με Handycam ή αναπαραγωγή για ένα PlayStation®3.

Τα νέα HD-PG5 των 500GB της Sony θα έρθουν σε ευρωπαϊκές αγορές από τον μήνα Ιούλιο, αρχικά σε Γερμανία, Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο…