Αν – όπως συμβαίνει σε εμάς, λατρεύετε τα infographics, τότε θα σας αρέσει και το Visual.ly, το δημιούργημα μιας startup που επιτρέπει να βρίσκεις και να δημιουργείς infographics με κάθε είδους web-βασισμένα δεδομένα.

Το site έχει σαν στόχο να αποτελέσει μια ‘αποθήκη’ από πληροφορίες που θα είναι γραφιστικά οργανωμένες στο web, όπως και σαν μια αγορά και κοινότητα για εκδότες, σχεδιαστές, ερευνητές και καθημερινούς web users.

Το Visual.ly έχει τρία στοιχεία. Το πρώτο είναι μια μηχανή αναζήτησης για web-based infographic. Το δεύτερο μια συλλογή από δεδομένα που προέρχονται από κυβερνητικές υπηρεσίες, μη-κερδοσκοπικές οργανώσεις και άλλες ερευνητικές και εστιασμένες στα δεδομένα οντότητες.

Τέλος το Visual.ly είναι και μια web-based πλατφόρμα για να δημιουργήσεις τα δικά σου infographics — χωρίς να έχεις εμπειρία σε γραφικά και o software.

Ήδη το site ενσωματώνει μια συλλογή από 2.000 infographics που είναι αρχειοθετημένα και εύκολα στην αναζήτηση ενώ 60.000 χρήστες έχουν δηλώσει ως χρήστες με δοκιμαστική (beta) πρόσβαση.

Η κύρια υπηρεσία δημιουργίας infographic θα λανσαριστεί σε μερικούς μήνες. Σήμερα μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Visual.ly Twitter εργαλείο για να δημιουργήσεις infographics βασισμένα στη χρήση του Twitter από άλλους.

Δείτε ένα demo…