Περισσότερα από ένα εκατομμύριο websites έχουν κλείσει στην Κίνα μέσα στο 2010, όπως λέει ένα κρατικό μάλιστα think tank της γιγαντιαίας χώρας…

Η Chinese Academy of Social Sciences λέει πως υπάρχουν 41% λιγότερα website στο τέλος του 2010 από ότι έναν χρόνο πριν.

Οι αξιωματούχοι της Κίνας έχουν δημιουργήσει ακόμη πιο αυστηρούς κανονισμούς στο internet τα τελευταία χρόνια και έχουν προχωρήσει σε μια επίθεση εναντίον της πορνογραφίας από το 2009.

Ο ερευνητής της ακαδημίας λέει πως δεν υπάρχει καμία σύνδεση βέβαια μεταξύ του κλεισίματος των site και των κρατικών ενεργειών και επιμένει πως η Κίνα έχει “υψηλό επίπεδο ελευθερίας λόγου online”.

Ο κύριος Liu Ruisheng είπε πως παρά τα μειωμένα νούμερα, ο αριθμός των σελίδων web έχει αυξηθεί στα 60 δισ. το 2010 – μια αύξηση 79% από τον προηγούμενο χρόνο.

“Αυτό σημαίνει πως το περιεχόμενο ισχυροποιείται και ενώ η επίβλεψη μας είναι πιο αυστηρή και ρυθμισμένη,” είπε.

Όσοι συμμετέχουν σε καμπάνιες ενάντια στη λογοκρισία προσπαθούν να τις απαγορεύσεις με την ονομασία Great Firewall of China.

Ένας αριθμός από websites διαρκώς μπλοκάρονται μπλοκάρονται ακόμη και ειδησεογραφικά όπως η κινεζική υπηρεσία του BBC στην κινεζική αλλά και social media site όπως Facebook, Youtube και Twitter.