Φαίνεται πως επιβεβαιώνεται πως ο τετραπύρηνος επεξεργαστής Kal-El, το επόμενης γενιάς τσίπ ‘όλα-σε-ένα’ της Nvidia (SoC) με πέντε φορές πιο γρήγορα γραφικά από τα σημερινά Tegra 2 μοντέλα δεν θα είναι μόνο για το tablets. Θα εμφανιστεί και στα κινητά…

Καλά ενημερωμένες πηγές έχουν επιβεβαιώσει και τέτοια projects είναι ήδη σε δημιουργία και πως το Tegra 3 θα χρησιμοποιεί τον κωδικό Kal-El θα φτάσουν σε κινητά τηλέφωνα.

Το Tegra 2 κατάφερε να μπει σε μερικά σχέδια κινητών αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε ευρέως όπως ήλπιζε η s Nvidia. Η ελπίδα για την εταιρία είναι αυτό να γίνει στην τρίτη γενιά.

Το να έχεις ένα τετραπύρηνο επεξεργαστή σε κινητό ακούγεται κάπως υπερβολικό αλλά αν σκεφτεί κανείς πως η εκτίμηση είναι πως τα θερμικά χαρακτηριστικά του Kal-El δεν είναι και υψηλότερα από το Tegra 2, ακούγεται εφικτό.

Το χρονοδιάγραμμα για μια τέτοια συσκευή είναι στα τέλη του χρόνου και αναμένετε να βγει στα tablet αρχικά. Το Kal El για την ώρα κατασκευάζεται σε διαδικασία 40nm και μόλις η Nvidia φτάσει στα 28nm το 2012 τα θερμικά χαρακτηριστικά θα είναι σωστά και για κινητά και για tablet.