Ναι, τώρα και οι τηλεοράσεις – τα BD players και τα λοιπά μηχανάκια, της Sony θα έχουν παιχνίδια ειδικά για αυτά.

Αυτό πρέπει λογικά να είναι το σχέδιο για επενδύσεις 20 εκατομμυρίων δολαρίων που θα δαπανήσει η ιαπωνική εταιρία σε διάστημα τριών ετών για την ανάπτυξη αποκλειστικών τίτλων για το PlayStation Network της

Σε δήλωση της εταιρίας από την περασμένα Τετάρτη η Sony λέει πως τα χρήματα θα διατεθούν για first-party στούντιο σχεδιασμού όπως και PSN τίτλους ενώ θα υποστηριχθεί και το Pub Fund, ένα πρόγραμμα για ανεξάρτητους developers.

‘Φυτώριο’ για νέα παιχνίδια…

Σύμφωνα με τους Sony people, το Pub Fund επιτρέπει σε developers να δημιουργούν games και να ορίζουν τις τιμές – αλλά και να διατηρούν τα δικαιώματα για την πνευματική τους περιουσία ενώ η Sony θα παρέχει υποστήριξη σχεδιασμού και marketing.

Μια σειρά παιχνίδια έχουν ήδη αναπτυχθεί Pub Fund όπως ο arcade τίτλος Burn, το Zombie, το Burn! και το επερχόμενο puzzle/platforming παιχνίδι Papo & Yo.

Όπως θα σημειώσουν πολλοί χρήστες PlayStation 3 το PSN είναι το σπίτι για πολλά έξυπνα και πρωτοποριακά παιχνίδια όπως το καταπληκτικό Flower, η σειρά PixelJunk και το Fat Princess.

Καλή ιδέα και ‘φρεσκάδα’ που πάντα χρειάζεται στο gaming…