Η ιδέα είναι του Ισραηλινού σχεδιαστή Shmuel Linski που θέλει να αλλάξει την άποψη μας για τα ηχεία και τα υλικά κατασκευής τους με το μοντέλο “Exposed”. Ναι, είναι ηχείο από μπετό και ζυγίζει 56 κιλά ενώ στη σειρά των αξιοπερίεργων δημιουργιών του ο κύριος αυτός έχει ετοιμάσει μια καφετιέρα από τσιμέντο και ένα κανό (…).

Αν σκεφτεί κανείς πως οι περισσότερες καμπίνες ηχείων είναι φτιαγμένες από ξύλο ή MDF (medium-density fiberboard), και τα φτηνά μοντέλα είναι από πλαστικό, τότε ένα υλικό που δεν έχει καθόλου αντήχηση όπως το μπετό δεν μοιάζει και η καλύτερη ιδέα για τον ήχο και τη μετάδοση του…

“Όταν το μπετό θα συναντήσεις τον ήχο μπορεί να τον αλλάξει αφού είναι πολύ σκληρό,” εξηγεί ο Linski. “Για τον λόγο αυτό τα ηχεία μπορεί να ακούγονται περίεργα,” συμπληρώνει. Και γιατί λοιπό να το θέλουμε αυτό;

Ο σχεδιαστής έχει μια ιδιότυπη εξήγηση και μας λέει πως τα ηχεία Exposed είναι “…ικανά να δώσουν την αίσθηση της nirvana σε λάτρεις του τσιμέντου και audiophiles.”

Για να τα σχεδιάσει ο Shmuel χρησιμοποίησε σχεδίαση ηχείου κόρνας.

Το driver είναι στην κορυφή του ηχείου και συνδέεται με μια εξωτερική σωλήνα μήκους 96 εκατοστών ενώ ένα μεγάλο, τύπου κόρνας bass port στο κάτω μέρος μοιάζει με μεγάφωνο.

Τα ηχεία του Linski είναι η πτυχιακή του εργασία στο Shenkar College of Engineering and Design στο Ramat Gan του Ισραήλ και εμείς θα πούμε πως είναι στις Best of Cool ιδέες για φέτος.

Ναι, ένα ζευγάρι είναι τέλεια αγορά…

Δείτε τις άλλες ιδέες όπως το “espresso solo” και το Orca κανό.