Η Google αποκάλυψε πως το λειτουργικό σύστημα Android τώρα έχει ως λειτουργικό σύστημα εγκατασταθεί σε 130 εκατομμύρια συσκευές με 550.000 από αυτές να ενεργοποιούνται σε Android κάθε ημέρα…

Πίσω στον Μάιο η Google ανακοίνωσε πως είχε φτάσει τις 100 εκατομμύρια συσκευές με ενεργοποιημένο Android κάτι που σημαίνει πως έχουν προστεθεί 30 εκατομμύρια χρήστες μέσα σε δύο μήνες.

Είναι μια αξιοσημείωτη αύξηση πάντως για ένα OS που τώρα πλέον μπορεί να βρεθεί σε smartphone, tablet και αρκετές συσκευές.

Και συγκριτικά;

Ναι, τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα: η Apple έχει βγάλει πολλά χρήματα με 200 εκατομμύρια συσκευές iOS ενεργοποιημένες αλλά ταυτόχρονα ναι, η Google έχει γρήγορη πρόοδο και μοιραία, με περισσότερους κατασκευαστές θα ξεπεράσει μακράν την εταιρία του μισοφαγωμένου μήλου.

Με 550,000 νέες Android ενεργοποιήσεις να λαμβάνουν χώρα κάθε ημέρα, η Google πλησιάζει.

Το παιχνίδι θα κριθεί και στο τέλος του έτους με την Apple να έχει ένα νέο iPhone για λανσάρισμα στο τέλος του έτους και, όπως φαίνεται, νέο iPad να φτάνει.

Από την άλλη όμως ουσιαστικά ΤΩΡΑ αρχίζει το παιχνίδι με την επόμενη έκδοση του ΧΟΟΜ να είναι στα σκαρία, τα Samsung μοντέλα να αναμένονται και, κυρίως τη Μεγάλη Κυρία των καταναλωτικών ηλεκτρονικών να ετοιμάζει τα πρώτα δύο όπλα της, τα Sony S1 και S2 για την αγορά από Σεπτέμβρη.

Αν είναι να πετύχεις απέναντι στην Apple σε αυτό το παιχνίδι τότε θέλεις υψηλό παράγοντα… ‘ποθητότητας’. Και ουσιαστικά αυτό από όλες τις consumer tech εταιρίες μπορεί να το πετύχει μόνο η Sony.

Ωραία μάχη θα έχουμε στο φθινόπωρο…