Η Adobe Systems και Sony Corporation έχουν ανακοινώσει για όλους το  ‘Adobe® AIR® App Challenge. Είναι μια ‘πρόσκληση-διαγωνισμός’ με τη χορηγία της Sony που έχει σαν στόχο να δημιουργηθούν πρωτοποριακές Android εφαρμογές ειδικά για τα δύο πρώτα Sony Tablet, το S1 και το S2 – και με ευκαιρία για συνολικά βραβεία αξίας $200,000…

Οι δύο εταιρίες θα επιτρέπουν σε developers να χρησιμοποιήσουν native δυνατότητες συσκευών και την τεχνολογία Adobe Flash® με HTML5 για να δημιουργηθούν “…μοναδικές, υψηλών επιδόσεων εφαρμογές με  το Adobe Creative Suite® 5.5 και το open source Flex framework.

Τα δύο Sony Tablet έχουν ανακοινωθεί εδώ και λίγες ημέρες, γνωρίζουμε πως από τον Σεπτέμβριο θα φτάσουν σε αγορές όπως της Αγγλίας και των ΗΠΑ και υπόσχονται έναν συνδυασμό hardware, περιεχομένου και δικτύου με μια “…υψηλής ποιότητας εμπειρία ψυχαγωγίας”.

Η  Sony τα έχει ‘προικίσει’ με τον πιο πρωτοποριακό σχεδιασμό σε tablet από τότε που είδαμε το πρώτο iPad – ας μη γελιόμαστε, ΟΛΑ τα άλλα μηχανάκια της αγοράς έχουν την ίδια σχεδιαστική αρχή ουσιαστικά, είναι το πρώτο βήμα για αν φτάσει η ιαπωνική εταιρία στον στόχο της που είναι η 2η θέση στον κόσμο.

Το S1 είναι στημένα για “rich media entertainment” ενώ το S2 για να είναι ιδανικό για “φορητή επικοινωνία και ψυχαγωγία”.

Η δε Sony έχει προ-εγκατεστημένο τον Adobe Flash Player στα Sony Tablet μια από τις top δωρεάν apps στο Android Market, με 13 εκατομμύρια download μέχρι σήμερα.

Όπως λέει και mr Hideyuki Furumi, Αναπληρωτής Πρόεδρος στο κομμάτι VAIO & Mobile Business Group, Consumer Products & Services Group για τη Sony,  “τα δημιουργικά εργαλεία της Adobe φέρνουν ψηφιακές εμπειρίες σε μικρές οθόνες και μεγάλες” κάτι που ουσιαστικά μας κάνει να καταλάβουμε πως η εταιρία θέλει να έχει και εφαρμογ΄ς που να εκμεταλλεύονται π.χ τις δύο οθόνες του S2 ενώ οι “…developers θα ετοιμάζουν υλικό για νέα γενιά συσκευών,” όπως είπε ο κος Hideyuki Furumi, του τμήματος VAIO & Mobile Business Group, Consumer Products & Services Group στη Sony – άρα τα μηχανάκια θα ανήκουν στο τμήμα VAIO όπως καταλαβαίνουμε.

Με την υποστήριξη του Adobe AIR, οι developers μαζί με τις υπάρχουσες εφαρμογές AIR του Android Market θα φέρουν χρησιμοποιώντας τα Flash Professional CS5.5, Adobe Flash Builder 4.5 και το mobile-optimized open source Flex 4.5 framework νέα γενιά από apps. Ο προσανατολισμός είναι στα media, το gaming και τις πλήρεις-δεδομένων εφαρμογές.

Adobe AIR App Challenge Sponsored by Sony λοιπόν –  με $200,000 σε συνολικά οφέλη και κίνητρα για τα Sony Tablet ενώ η Sony θα είναι χορηγός και για το Adobe MAX, ετήσιο συνέδριο της εταιρίας από την 1η Οκτώβρη.

Για πληροφορίες στο www.airappchallenge.com.