Ξεκίνημα με ένα εντυπωσιακό δημιούργημα: είναι το Neuron Concept που αποτελεί τη δημιουργία του κυρίου Ian Kettle ως το τελικό του project στις σπουδές του στο κολέγιο του RCA και με θέμα τον Σχεδιασμό΄Οχημάτων.

Το όχημα εφαρμόζει τις αρχές που ονομάζονται brain machine interface (BMI) και ουσιαστικά εξερευνά τις σχέσεις μεταξύ του ανθρώπινου εγκεφάλου και των μηχανών σε θέματα σχεδιασμού και κατασκευής.

Η τεχνολογία BMI θα μπορούσε να δημιουργήσει μηχανήματα που ουσιαστικά θα είναι ‘προέκταση του εαυτού μας’ και σε πολλούς τομείς όπως τα χειριστήρια και την ασφάλεια.

Το Neuron δεν έχει μια συγκεκριμένα θέση ελέγχου ή συσκευή (τιμόνι) για την οδήγηση και ο όλος σχεδιασμός αφορά τη δημιουργία τους ανάλογα με τις ανάγκες.

Το Neuron Concept έχει σχεδιασμό του εσωτερικού του με βάση 1.500 σούπερελαφρά στοιχεία από νάιλον τα τμήματα αυτά ‘θυμούνται’ τις προτιμήσεις του εσωτερικού και προσαρμόζονται ανάλογα.

Με την τεχνολογία αυτή η ιδέα είναι πως θα μειωθούν και τα ατυχήματα ενώ θα μειώνεται και το βάρος κατασκευής.

Φουτουριστικό…

Ο Ian έχει εμπειρία εργαζόμενος στην Bentley και την Volvo ενώ έχει εργαστεί και ως σχεδιαστής κινητών στο Hong Kong αλλά και ως μέλος του σχεδιασμού της πρώτης θέσης του Airbus A380. Βραβεύτηκε και με το βραβείο Worshipful Company of Carmen Transport Design Award για το τελευταίο του έργο.

Πρωτοποριακά μυαλά…