Αφήστε να ονειρευτούμε…

Το Open Water 60m είναι ένα project για την δημιουργία ενός super yacht και έχει εκτελεστεί από το ‘Motion Code: Blue’ στούντιο που έχει σαν στόχο να ορίσει μια δική του σχεδιαστική ματιά στην αγορά…

Με σχεδιάση σκάφους εξερεύνησης – ocean-going explorer – και, όπως είναι κατανοητό 60 μέτρα μήκος, συνδυάει τις πολυτέλειες ενός luxury yacht μαζί με λύσεις για ταξίδια σε όλο τον κόσμο globe και δυνατότητα αυτές να ‘αυτο-εξυπηρετούνται’ σε απομακρυσμένες περιοχές.

Το Concept σχεδιάστηκε από την Motion Code: Blue, μια εταιρία από την Αυστρία που ίδρυσαν οι κύριοι Christian Gumpold και Christopher Gloning, ένα σχεδιαστικό στούντιο που έστησε και το σκάφος Sentori 58R το 2009.

Απλές και σύγχρονες γραμμές στο εξωτερικό, μια ποικιλία από χρώματα στο κατάστρωμα και το κύτος ενώ το πιο τμήμα (afterdeck) μπορεί να μεταμορφωθεί σε μια περιοχή spa με πολλέ δυνατότητες ψυχαγωγίας και το υψηλό μπροστινό κατάστρωμα (foredeck) είναι προστατευμένο από κακό καιρό.

Το σκάφος δε είναι ικανό να μεταφέρει μια σειρά από βοηθητικά σκάφη ιστοπλοικά (sailing dinghies) αλλά και υποβρύχια και άλλα οχήματα.

Εσωτερικά υπάρχει πανοραμική θέα με μοντέρνα επίπλωση και φαρδιά παράθυρα με πανοραμική θέα στις 270 μοίρες. Μια σουίτα των 110 τ.μ για τον ιδιοκτήτη αλλά και ένα παρατηρητίριο με 360 μοίρες θέα και τεράστια παράθυρα.

Και φυσικά αφού είναι… η ‘τάση’ η όλη λειτουργία υπακούει σε οικολογικά κριτήρια με σύστημα διαχωρισμού του νερού, σύστημα διαχωρισμού των σκουπιδιών, συλλογή του νερού τη βροχής, επιστρώσεις αντιθερμικές και βιοκλιματικό σχεδιασμό

Στο www.motioncodeblue.com περισσότερα…