Όπως λέει το VR-Zone.com φαίνεται πως η Intel πιέζει για την αποδοχή του στάνταρ θυρών για PC με την ονομασία PCI-Express x2 απλά καθώς το PCI-Express x1 δεν δίνει αρκετά μεγάλο εύρος επικοινωνίας (bandwidth) ενώ το PCI-Express x4 είναι πολύ φαρδύ στο φυσικό του μέγεθος και κάνει τα πράγματα πολύπλοκα από άποψη κυκλωμάτων.

Η Intel λοιπόν πιέζει για την εφαρμογή του PCI-Express x2 καθώς οι σημερινοί SATA controllers και ο USB 3.0 ελεγκτής χρειάζονται καλύτερη επικοινωνία με σημαίνει μεγαλύτερο bandwidth και σήμερα περιορίζονται από στα PCI-Express x1 ή και το x4 που κάποιες φορές απλά δεν είναι απαραίτητο και δύσκολα θα τοποθετηθεί σε μητρίκη από υπολογιστή.

Φυσικά η PCI-SIG, η ένωση που ελέγχει τα PCI-Express στάνταρ δεν έχει σχέδια για υποστήριξη του PCI-Express x2 αλλά μιλάμε για την Intel και μπορεί να αλλάξουν πράγματα.

Η άλλη πλευρά του νομίσματος είναι πως η Intel μπορεί να πιέσει ώστε να φέρει και την τεχνολογία Light Peak – ή Thunderbolt, σε καταναλωτές αφού στο PCI-Express x2 μπορούν να ‘κουμπώσουν’ και Thunderbolt ελεγκτές.

Περισσότερα εδώ.