Πέρυσι ήταν το θρυλικό Walkman κασετόφωνο, πριν από μερικές εβδομάδες είχαμε το τέλος της παραγωγής για το – αγαπημένο και so cool – μαγνητοπτικό μέσο των MiniDisc Walkman και τώρα ήρθε η ώρα η ιαπωνική εταιρία να σταματήσει την υποστήριξη για το βίντεο φορμά των 8mm. Το πρότυπο αυτό των κασετών, δημοφιλές αφού είχε ανώτερη ποιότητα από το VHS και το VHS-C στα 1980s δεν θα έχει πλέον άλλα Sony μηχανήματα για να διατίθενται στην αγορά.

Το GV-D800 και το GV-D200, είναι τα δύο τελευταία μηχανήματα εγγραφής στα 8mm που έχει κατασκευάσει Sony και από τον Σεπτέμβριο δεν θα είναι σε παραγωγή. Από την άλλη η Sony θα εξακολουθεί να έχει σε παραγωγή ταινίες των 8mm χωρίς να προσδιορίζει για πόσο ακόμη.

Σε έναν κόσμο με ψηφιακά μέσα αποθήκευσης με κάρτες μνήμης και flash drives να είναι στην πρώτη γραμμή – αλλά και τις cloud μεθόδους αποθήκευσης, δεν υπάρχει και πολύς χώρος για μαγνητικά μέσα αποθήκευσης σε κασέτα. Δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν και άλλες εταιρίες ακολουθήσουν το παράδειγμα της Sony.

Προφανώς με πολλούς από εμάς/εσάς να έχουν… τρυφερές αναμνήσεις από το 8mm είναι ένα σημαδιακό νέο…