Λίγο μετά την απομάκρυνση του διαστημικού λεωφορείου Atlantis από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για τελευταία φορά, το πλήρωμα του ISS τράβηξε την παρακάτω πρώτη του είδους της φωτογραφία με την επανείσοδο του σκάφους στην ατμόσφαιρα. Ανατριαστικό αφού είναι το Επίτευγμα αυτού του όντος που κατασκευάστηκε κανονικά να περπατά με δύο πόδια στη γη. Κι όμως ένα δημιούργημα με φτερά από 30 χρόνια κατάφερνε να… πηγαινοέρχεται στο διάστημα.

Με πολύ εκτίμηση από το gadgetfreak.gr για όλους όσους ονειρεύονται….

Η NASA περιγράφει:

Αυτή είναι η μοναδική θέα από το διαστημικό λεωφορείο Atlantis, που εμφανίζεται για μια φωτεινή ‘στιγμή’ απέναντι σε σύννεφα και φώτα των πόλεων, στον δρόμο για το σπίτι, μια φωτογραφία της Αποστολής 28 από τον International Space Station. Η φως της ατμόσφαιρας πάνω από τη γη μπορεί να δει κανείς στο περιθώριο.

Έχουν υπάρξει πολλές φωτογραφίες από την επανείσοδο του διαστημικού λεωφορείο από την πλευρά της γης, αλλά είναι η πρώτη από τον διαστημικό σταθμό και στη στιγμή που το σκάφος αυτό ‘φρενάρει’ από τα 17,500 μίλια/ώρα (!0 στο μηδέν πριν προσγειωθεί για τελευταία φορά την περασμένη Πέμπτη στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ.