Το AnonPlus, το κοινωνικό δίκτυο που έχουν στήσει  τα μέλη της κολεκτίβας Anonymous, hackαρίστηκε…

Μέλη του γκρουπ είχαν αρχίσει να στήνουν το site όταν τα profiles των μελών τους σβήστηκαν από το Google+ την περασμένη εβδομάδα.

Μερικές ημέρες μετά το pre-beta site δέχτηκε σοβαρή επίθεση από αντίπαλη ομάδα hacker από την Τουρκία που αντικατέστησαν τον πρώτη σελίδα του site με την εικόνα ενός σκύλου που φορούσε ένα κουστούμι, μια έκδοση διακωμώδησης του κλασικού λογότυπου των Anonymous μαζί με ένα μήνυμα που διακωμωδούσε το γκρουπ στα τουρκικά και τα αγγλικά.

We Are TURKIYE We Are AKINCILARThis logo suits you more … How dare you rise against to the World … Do you really think that you are Ottoman Empire? We thought you before that you cannot challenge with the world and we teach you cannot be social Now all of you go to your doghouse …

Οι τακτικές που χρησιμοποιήθηκαν για να εκτελεστεί η επίθεση δεν είναι γνωστές αλλά το πιο πιθανό είναι να εκμεταλλεύτηκαν κάποια από τα σημεία τρωτότητας του site ή κενό στην ασφάλεια των password.

Ουσιαστικά είναι οι ίδιοι λόγοι που οι Anonymous κριτικάρουν τις μεγάλες επιχειρήσεις και με την καμπάνια τους AntiSec. Κατά πάσα πιθανότητα δεν υπήρξε διαρροή δεδομένων ίσως και επειδή το site είναι σε ανάπτυξη.

Τα κίνητρα δεν έχουν διαφανεί αλλά μάλλον είναι μια πατριωτική-hacker απάντηση σε όσα έκαναν οι Anonymous στην Τουρκία το καλοκαίρι.

Το Gizmodo υποπτεύεται πως κάτι τέτοιο συμβαίνει ενώ developers πίσω από το AnonPlus αντεπιτέθηκαν.

Οι Anonymous είναι ενεργοί στην Τουρκία και η αστυνομία είχε συλλάβει 32 υπόπτους…