Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρφης έχει πάρει την άδεια για να δημιουργήσει μια νέα εγκατάσταση, με κόστος £170.000.000 είναι ένα συγκρότημα που σχεδιάστηκε από τον Francis- Jones Morehen Thorp (FJMT).

Η κατασκευή ψηφίστηκε ομόφωνα από το Συμβούλιο της Πόλης της Οξφόρδης και το τμήμα West Area Planning Committee και στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα από τα πλέον εντυπωσιακά σημεία στην περιοχή.

Γνωστό και ως Chemistry Oxford, το όλο project θα ενισχύσει το σημείο και το Chemistry Research Laboratory στην περιοχή Science Area ενώ στόχος είναι να έρθουν κοντά ερευνητές που σήμερα είναι σε τέσσερα διαφορετικά κτίρια.

Επιπλέον 20,000 τ.μ ευέλικτου χώρου θα δημιουργηθεί ώστε ο όλος χώρος να ικανοποιεί της απαιτήσεις της έρευνας στον 21ο αιώνα. Ενέργεια, ιατρική και κλίμα στις βασικές κατευθύνσεις.

Μια σειρά από αρχιτεκτονικές μορφές που εκτείνονται από την περιοχή του Mansfield μέχρι δρόμους South Parks με στόχο μια ‘αξιομνημόνευτη ταυτότητα’.

Με μια πρόσοψη από αυτοματοποιημένες ‘κουρτίνες’ και εσωτερικά μια διαφανή κοιλότητα, ένα διπλό ‘δέρμα’ για να δίνεται η εικόνα ενός πλούσιου υλικού σε κάθετη στόχευση. Βιοκλιματική λειτουργία και μια σειρά από ανοιχτούς χώρους
κάτω από το ‘Chemistry Green’ concept.

Αισθητικά σημαντικές παρουσίες. Αυτά είναι τα δημόσια κτίρια.