Δηλώνεις ενδιαφέρον για τη δουλειά με μερικά κλικ…

Το LinkedIn λανσάρει ένα νέο κουμπί για εργοδότες και την online προσφορά εργασίας.

Με περισσότερους από 100 εκατομμύρια χρήστες στην υπηρεσία του LinkedIn ήταν θέμα στιγμής για το πότε οι εργοδότες θα ενδιαφέρονταν να βρουν υποψήφιους για τις επιχειρήσεις τους από μια ‘δεξαμενή’ γεμάτη με γνώστες σε ζητήματα τεχνολογίας.

Έτσι έχουμε το κουμπί “Apply with LinkedIn” για site εργοδοτών. Μια εταιρία θα μπορεί με λίγη προγραμματιστική δουλειά να δημοσιεύει θέσεις εργασίας. Εταιρίες δε μπορούν να στήσουν (customize) το κουμπί για να δηλώνεται πως μαζί με το ενδιαφέρον, ο υποψήφιος θα πρέπει π.χ να στείλει και ένα γράμμα ή να απαντήσει σε μια σειρά από ερωτήσεις για το αν είναι κατάλληλος για τη δουλειά.

Για εκείνον που ζητά δουλειά, μπορεί να επιταχυνθεί η διαδικασία με χρήστες να μπορούν να εργαστούν μέσα σε δίκτυο επαφών τους και να αιτηθούν από εκεί συστατικών επιστολών.

Οταν το χρήστης κάνει κλικ στο κουμπί, το φως αλλάζει και το profile μπορεί να προχωρήσει με τη ρύθμιση των πληροφοριών που απαιτούνται ενώ μετά θα πατήσει το ‘Submit Application’ κουμπί και να αναζητήσει άτομα που δουλεύουν στην εταιρία που ζητά δουλεία ώστε να αιτηθεί συστάσεων μέσω του συστήματος LinkedIn messaging.

Το “Apply with LinkedIn” κουμπί είναι ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ το αντίστοιχο του Facebook Like κουμπιού σε χρηστικότητα ενώ το LinkedIn δεν έχει δηλώσει αν οι χρήστες θα περιορίζονται σε συγκεκριμένο αριθμό από αιτήσεις την ημέρα. Χωρίς όριο είναι πιθανό να είναι τεράστιος ο όγκος και να ‘τρελαθούν’ οι εταιρίες.

Υπάρχουν και εταιρίες όπως οι JobVite και Bullhorn που θα δουν πως είναι το κουμπί συμβατό με τις υπηρεσίες τους ενώ υπηρεσίες όπως Talos και Κenexa δουλεύουν για να εξασφαλιστεί η συμβατότητα.

Το LinkedIn έχει ετοιμάσει και εργαλία για developers για να ρυθμίζουν την εφαρμογή όπως με τη προσθήκη και του εταιρικού τους λογοτύπου στην pop-up οθόνη. Το Netflix, το PhotoBucket και το Tripit είναι από τις πρώτες που θα χρησιμοποιήσουν…