Θα έχουμε και έναν 10οπύρηνο Komodo του χρόνου…

Το Zol.com.cn βρήκε το roadmap που αποκαλύπτει λεπτομέρειες για τους επεξεργαστές που θα φέρει η AMD στην γκάμα της για το 2012 και τους desktop υπολογιστές, αν και λεπτομέρειες είχαμε σε κάποιον βαθμό στο παρελθόν.

Σε slide για τη νέα γκάμα φαίνεται και ο επεξεργαστής Komodo, αλλά και οι πιο ‘κοινοί’ επεξεργαστές Trinity APU και στα ‘χαμηλά’ οι επεξεργαστές Wichita APU.

Η πιο ενδιαφέρουσα έκπληξη είναι η πλατφόρμα desktop Corona με τον επεξεργαστή Komodo και το Hudson D4 chipset.

Σύμφωνα με λεπτομέρειες στο slide, ο επεξεργαστής Komodo CPU θα έχει μέχρι και δέκα πυρήνες Piledriver (μάλλον αναβαθμισμένη σχεδίαση Bulldozer), όπως και τον πυρήνα Turbo Core 3.0, υποστήριξη για μνήμη DDR3 και υποδομή FM2.

Όσο για τ Hudson D4 FCH, υπάρχει υποστήριξη για τέσσερις USB 3.0 θύρες και οκτώ SATA 6.0Gbps θύρες. Η πλατφόρμα Corona θα έχει νέας γενιάς AMD τμήμα γραφικών.

Επιπλέον έχουμε και την Virgo mainstream desktop πλατφόρμα που βασίζεται στην Trinity APU με τέσσερις Piledriver CPU πυρήνες κα DirectX 11 GPU – επεξεργαστή γραφικών.

Βασίζεται επίσης στη δομή FM2 με υποστήριξη για DDR3 και AMD Turbo Core 3.0. Συνεργάζεται με AMD A75 και A55 FCH με τέσσερις θύρες USB 3.0 και έξι SATA 6Gbps θύρες. Για τα γραφικά έχουμε τα Dual Graphics που είδαμε στο Llano.

Τέλος η πλατφόρμα Deccan βασίζεται στην Wichita APU με τέσσερις Bobcat CPU πυρήνες και DirectX 11 GPU πυρήνα για γραφικά. Υπάρχει ακόμη και η υποδομή FT2 BGA για μνήμη DDR3 ενώ ενσωματωμένη είναι η Yuba FCH.

Αυτά όλα είναι μοντέλα για το 2012 ενώ στη βασική desktop γραμμή, το Trinity θα αντικαταστήσει το desktop Llano lineup και θα κατασκευάζει σε 32nm διαδικασία ενώ η Wichita θα βασίζεται σε διαδικασία 28nm στην κατασκευή.

Δείτε όλα τα slides εδώ.