Κώδικας για τη νέα εφαρμογή βρέθηκε μέσα σε μια iPhone app αναβάθμιση και φαίνεται πως είναι μια έκδοση με προσοχή στην συνολική εικόνα…

Μερικά νέα χαρακτηριστικά λανσάρισε ο Facebook CEO κος Mark Zuckerberg νωρίτερα αυτό το μήνα με χαρακτηριστικά chat features, όπως και Skype βιντεοκλήση ενώ ανέφερε πως πολλές νέες εξελίξεις θα υπήρχαν τις επόμενες εβδομάδες. Τώρα ένα σπουδαστής μηχανολογίας από τον Καναδά βρήκε πως μια από τις αλλαγές που είναι από τις πλέον πολυαναμενόμενες ήταν παρούσα — η Facebook iPad app.

Ο κος Marvin Bernal ανακάλυψε την iPad app κρυμμένη μέσα στον κώδικα της Facebook iPhone app όταν το Facebook αναβάθμισε την iPhone app. Η έκδοση Version 3.4.4 είχε μερικές διορθώσεις αλλά ο Bernal σημείωσε πως ο iPad app κώδικας υπήρχε μέσα και το ανακοίνωσε μέσω tweeter.

Η Facebook iPad app είναι από τα πολυαναμενόμενα χαρακτηριστικά καθώς πολλοί διαμαρτύρονται για την εικόνα και τη χρηστικότητα της iPhone έκδοσης και του γενικού της layout.

Σύμφωνα με το Tech Crunch, η Facebook iPad app, έχει γραφεί σε HTML5 και έχει διαφορετικό σύστημα πλοήγησης, όταν το iPad γυρίσει οριζόντια μια λίστα από online φίλους εμφανίζεται και μπορεί κανείς να κάνει chat ενώ πλοηγείται σε άλλα μέρη του Facebook.

Πολλοί υποψιάζονται πως αυτή είναι η Universal Binary έκδοση που σημαίνει πως είναι και η iPhone και η iPad έκδοση σε ένα. Ακριβής ημερομηνία δεν έχει δοθεί αλλά φαίνεται πως είναι κοντά…