Νέες πληροφορίες για το PS Vita και τα social και online χαρακτηριστικά του που έχουν δοθεί και δημοσίως με περισσότερες λεπτομέρειες από τη Sony.

Μαθαίνουμε πιο συγκεκριμένα πράγματα για το επερχόμενο πανίσχυρο μηχάνημα και τα PlayStation Near, Party, Activity και LiveArea χαρακτηριστικά.

Το δε Near θα είναι “a location-based gifting system”, που σημαίνει ένα σύστημα που θα μπορείς να έχεις με χρήση GPS χαρακτηριστικών κοινωνικά και όχι μόνο δώρα. Ο Sony Europe manager του R&D ο κύριος Phil Rogers, μίλησε για ομοιότητες με παρόμοια χαρακτηριστικά του Nintendo 3DS SpotPass feature.

Near gifting

“Αυτό που κάνει το Near είναι πως επιτρέπει σε χρήστες να ανακαλύπτουν ο ένας τον άλλον και να δίνουν δώρα και ουσιαστικά να βρίσκουν περισσότερα για παιχνίδια,” είπε ο Rogers.

“Μπορείτε να δείτε άτομα που έχουν σχέση με τη θέση σας και τα πέντε παιχνίδια που παίχτηκαν περισσότερο αλλά και δώρα που θα εγγράφονται”.

Αυτό είναι αρκετά cool αφού εκθέτει χρήστες σε παιχνίδια που δεν έχουν ακούσει ακόμη ενώ μπορούν και να δουν πόσο δημοφιλή είναι τα παιχνίδια αυτά που αξιολογούνται από άτομα.”

Τα δώρα του Near επίσης ‘ακολουθούν’ τον παίκτη και “…στην καθημερινότητα του”, με σχεδιαζόμενο όριο τα 100KB σε κάθε gift box ανά παιχνίδι.

LiveArea updates και Party mode

Το Sony LiveArea σύστημα επιτρέπει σε παίκτες να έχουν ειδοποιήσεις από φίλους τους ενώ νέο περιεχόμενο downloadable είναι διαθέσιμο μαζί με updates των παιχνιδιών που υπάρχουν στο PS Vita.

Το PS Vita Party mode είναι ένα σύστημα voice-chat για chat με τους online φίλους σου όσα παιχνίδια και να έχουν ή να παίζουν σε κάθε στιγμή .

Το Party iείναι “πραγματικά καλό για να έχεις κόσμο μαζί και να συζητάς για παιχνίδια, να κάνεις chat για αυτά και να μαθαίνεις περισσότερα”, δήλωσε ο Rogers.

Όσο για το Xbox Live, Party είναι “platform-wide” και επιτρέπει σε εσένα και 3 φίλους να σχηματίσετε μια ομάδα που είναι πάντα ‘κολλητοί’ ανεξάρτητα του τι κάνεις με Vita. “Μπορείς να κάνεις chat μέσα σε παιχνίδια με κείμενο και φωνή,” εξήγησε ο Rogers ενώ θα υπάρχουν πολλά Party groups με διαφορετικά είδη και ονόματα.

“Μπορεί να υπάρχει ένα first-person shooter group και όλοι να μπορούν να κάνουν chat και να μπαίνουν σε chat.”

Τέλος το PS Vita Activity είναι τρόπος οι παίκτες να συζητούν για την in-game εξέλιξή τους με online φίλους τους “..Facebook style,” λέει ο Rogers.

Μέσω TechCrunch and Eurogamer