C:\>_

 

Ναι, ημέρες επετείων και με το MS-DOS να είναι 30…

MS-DOS: στις 27 Ιουλίου του 1981 η Microsoft έδωσε το όνομα MS-DOS στο λειτουργικό σύστημα που είχε αποκτήσει εκείνη την ημέρα από την Seattle Computer Products (SCP), μια εταιρία hardware που ανήκε σε έναν κύριο με το όνομα Rod Brock.

Η SCP είχε αναπτύξει πολλές εκδόσεις με τα ονόματα QDOS και 86-DOS για να ‘τρέχουν’ σε έναν επεξεργαστή CPU με βάση τον Intel 8086 processor.

Η εταιρία είχε σχεδιάσει τη χρήση του λειτουργικού συστήματος της Digital Research CP/M-86 που ήταν σε ανάπτυξη αλλά όταν βγήκε τον Νοέμβριο του 1979 – με την συμβατή με 8086 έκδοση της Microsof Basic language – κατέληξε να φτάνει το 1980 χωρίς το CP/M-86 να είναι διαθέσιμο. Τότε η SCP είχε αποφασίσει να δημιουργήσει το δικό της λειτουργικό για την κάρτα.

Τον Αύγουστο του 1980 έχουμε το QDOS (Quick and Dirty Operating System…) που ουσιαστικά ως αστείο σήμαινε πως ήταν ένα βασικό OS καλό για να γράφει για επεξεργαστές 8086 και το x86 instruction set.

Γράφτηκε δε από τον άνθρωπο της SCP, κο Tim Paterson, προγραμματιστή της εταιρίας που άρχισε τον Απρίλιο του 1980 να δουλεύει πάνω στο λειτουργικό.

Τα άλλα είναι ιστορία