Ένα φουτουριστικό αεροέλκηθρο για να φτάσεις στον Βόρειο Πόλο…

O Ρώσος σπουδαστής είχες σαν κύρια πηγή έμπνευσης για το υπερμοντέρνο εξωτερικό του σκάφους, το επόμενης γενιάς stealth μαχητικό που σχεδιάσει η Ρωσία, το Sukhoi T-50 PAK-FA.

Το εντυπωσιακότατο HALO έχει σχεδιαστεί με το νου στις αποστολές στους πόλους του πλανήτη μας και παρά τις extreme συνθήκες ο στόχος είναι ένα επίπεδο άνεσης που θα έχει τα πάντα που θέλει ο ταξιώτης, μια άλλη εμπειρία σε σχέσημε τα σημερινά snowmobiles….

O κος Ruslan Kulichenko, προσπάθησε να φανταστεί εναλλακτικές ιδέες βασισμένες σε supercars με μια πολύ λεπτή και λιτή σιλουέτα που θα “ταιριάζει” σε διαφορετικές συνθήκες και θα λειτουργεί σε χιόνοι, πάγο, νερό και τον δρόμο: κάτι σαν τα οχήματα των… G.I Joe!;

Το όνομα του οχήματος έρχεται από το φαινόμενο του αντικατοπτρισμού (halo) που δημιουργείται από κρυστάλλους πάγου ενώ μπορεί να τον παρατηρήσει στις εν λόγω περιοχές στο ξημέρωμα και τη δύση.

Το όλο πρόγραμμα έχει σαν βάση την προπέλα ΑC-2 c που κατασκευάζεται από την JSC “Tupolev”, στη Ρωσία και έχει αναπτυχθεί σε μια βελτιωμένη σχεδίαση.

Αντι για μια έχει δύο προπέλες που αντιπεριστρέφονται και έτσι αυξάνεται η ισχύς με μηδενική αρνητική ροπή.

Το ΗALO έχει μια θέση για τον/την πιλότο και έναν άνετο χώρο για τους επιβάτες.

Οι φουτουριστικές θέσεις έχουν εξαγωνικά τμήματα και πρισματικά στοιχεία εφαρμόζονται στο πίσω μέρος με διαφορετικές πιθανές διαμορφώσεις.