Με βάση την αξίας $10 DJ mixing app Touch DJ 2, η Amidio δημιούργησε μια δωρεάν app με την ονομασία Touch DJ Evolution. Η app δίνει σε DJ και άτομα με την… περιέργεια, τη δυνατότητα να δοκιμάσουν την μέθοδο”visual mixing” που ανέπτυξε η εταιρία για τα iPhone, iPad και iPod Touch, με επιλογές όπως επιπλέον δυνατότητες για αγορά χαρακτηριστικών σε in-app αγορές. Με χρήση κυμματομορφών σε διάφορα χρώματα, είναι εφικτό το μιξάρισμα και το ταίριασμα των beats χωρίς pre-listening ή ακουστικά και χωρίς επιπλέον εξοπλισμό.

Αν και οι DJ apps για συσκευές iOS devices είναι δημοφιλείς, ο περιορισμός σε μια έξοδο stereo σημαίνει συχνά πως υπάρχει ανάγκη για επιπλέον εξοπλισμό για beat-matching, cross-fading, scratching, looping και άλλες τεχνικές των DJ για να γίνει πιο προσωπικό το μιξάρισμα. Τα τραγούδια μέσα στο Touch DJ Evolution αναλύονται και εικονοποιούνται με ένα interface για ακριβή λειτουργία BPM, loops, cue points, και auto-crossfader, επτά εφέ και master tempo.

Με άλλα add-ons οι χρήστες θα κάνουν import την iTunes βιβλιοθήκη τους και θα έχουν sampler έξι θυρών όπως και auto-equalize για τη μουσική, εγγραφή για το mix ακόμη και ένα Party Mode (ένας auto-DJ). Το Premium Mode κοστίζει $10 με όλες τις σημερινές και επόμενες επιπλέον δυνατότητες.