Το ηλεκτρικό αεροσκάφος e-Genius βρήκε τη διαδρομή για τα ρεκόρ: έμεινε για δύο ώρες στον αέρα και με μέση ταχύτητα 100 μίλια/ώρα (160 χλμ/ώρα).

Το δημιούργημα ομάδας του University of Stuttgart που τώρα θέλει να βελτιώσει τις επιδόσεις, ετοιμάζεται για τον διαγωνισμό 2011 Green Flight Challenge.

Πέταξε από το αεροδρόμιο του Mindelheim στη Γερμανία και με τον πιλότο και τον υπεύθυνο παραγωγής, κον Karl Kaeser και τον systems engineer Steffen Geinitz έφτασε στα 4.000 πόδια (1219 μέτρα). Συνολικά έφτασε σε απόσταση 340 χιλιόμετρα σε δύο ώρες περνώντας από τις περιοχές Bad Woerishofen και Thannhausen. Προσγειώθηκε δε με απόθεμα ενέργειας στην μπαταρία των 56kWh που έφερε πάνω του το e-Genius.

Σχεδιάστηκε και ετοιμάστηκε από ομάδα μαθητών, ερευνητών και εργατών από το Πανεπιστήμιο τους Στουτγκάρδης και το Institute of Aircraft Design του, μαζί με ειδικούς για ηλιακή πτήση όπως τον Eric Raymond. Αυτός θα πιλοτάρει στο NASA/CAFE 2011 Green Flight Challenge από τον Σεπτέμβρη και τις 25 μέχρι τις 3 Οκτώβρη. Το βραβείο είναι US$1.3 εκατομμύρια.